Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Михаел Шумахер печели предварителнияполпозишън на Каталуния с F2003-GA

Михаел Шумахер печели предварителния
полпозишън на Каталуния с F2003-GA

29
0

Новият автомобил на Ферари F2003-GA дебютира успешно във Формула 1, след като днес следобед Михаел Шумахер спечели предварителния полпозишън в първата квалификация за Гран при на Испания. Съотборникът на световния шампион Рубенс Барикело е трети.
Постижението на Шумахер, който излезе трети поред на пистата, бе 1:17.130 мин. Главната конкуренция за него и Ферари обаче този път не дойде от страна на Макларън или Уилямс, а на Рено. Втори в днешната квалификация е Ярно Трули, чието време бе по-слабо от това на Михаел само с 0,019 сек. Изненадващо за мнозина четвърти, зад Барикело, се класира Кристиано да Мата (Тойота), следван от Дженсън Бътън (БАР) и съотборника си Оливие Панис. Марк Уебър също продължи серията си добри изяви, постигайки седмо време и изпреварвайки и двата Макларън-а.
Уилямс също показаха изненадваща липса на конкурентноспособност, изоставайки във втората половина на таблицата. Твърди се обаче, че днешните постижения не бива да се анализират прибързано. Износването на гумите е един от основните фактори за успех или провал на Каталуния. В сравнение с Имола например предната лява гума работи с 80% повече. Затова производителите доставят в Испания по-твърди гуми. Ситуацията пък ще стане малко по-ясна едва след като утре екипите изберат с коя спецификация ще карат във втората квалификация и състезанието.