Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Михаел Шумахер се готви за нова победа

Михаел Шумахер се готви за нова победа

68
0

Духът във Ферари е изключително висок след победата на Скудерията в Канада преди дни. Екипът не доминира сто процента на пистата Жил Вилньов в сравнение с други надпревари и двойният триумф бе постигнат след дисквалификацията на Уилямс, но това въобще не притеснява Михаел Шумахер.
– След успешното състезание в Монреал отиваме на Индианаполис с още по-голямо желание за победа. Тримуфът естествено повишава духа на тима – заяви световният шампион. – Казвал съм и го преди, но ще повторя, че според мен на Инди имаме добър шанс.
В момента Михаел се концентрира именно върху следващия старт, който ще се проведе на легендарната писта тази неделя.
– Ние искаме да победим и ще бъдем конкурентноспособни. Мисля, че Ралф и БАР също ще са много силни. Ще видим как ще се развият нещата – допълни Шумахер.
Досега Михаел винаги се е представял великолепно в САЩ. Той е печелил надпреварата там два пъти, а веднъж подари победата на съотборника си Рубенс Барикело. Освен това наистина харесва състезанието.
– Позитивната страна на трасето е, че предлага възможности за изпреварване. Това обаче, което го прави наистина специално, е атмосферата. Запалянковците са невероятни и допринасят страшно много за чудесното изживяване. Миналата година ми звучеше като състезание между нашите фенове и съперниците ни. Беше толкова шумно, че се питах дали всъщност всички европейци в Съединените щати не са дошли да гледат състезанието! – сподели Михаел.