Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Михаел Шумахер спечели 50-тия си полпозишън

Михаел Шумахер спечели 50-тия си полпозишън

40
0

Михаел Шумахер с лекота спечели 50-ия полпозишън в кариерата си днес на пистата Сузука. До него на първа редица утре ще се нареди Рубенс Барикело, а трети остана Дейвид Култард.
В началото на квалификацията пръв от фаворитите на пистата се появи Кими Райконен, който даде време 1:32.699 мин. Съотборникът му и пилотите на Уилямс излязоха след него, но не успяха да подобрят времето на младия финландец.
Подобен проблем обаче не съществуваше за Михаел Шумахер. Световният шампион още с първата си бърза обиколка регистрира нов рекорд на пистата, която претърпя някои промени за тазгодишната надпревара. Германецът записа 1:31.825 мин.
Около 25 минути преди края на квалификацията Алън Макниш катастрофира жестоко и сесията бе спряна. На стюардите им отне повече от час да разчистят отломките от колата му.
След подновяването на тренировката Михаел подобри собственото си постижение, регистрирайки 1:31.510. При последната си трета серия звездата на Ферари свали още от времето си и в крайна сметка спечели полпозишъна с 1:31.317 мин.