Начало Рали Мийк не е притеснен преди дебюта с Мини във WRC

Мийк не е притеснен преди дебюта с Мини във WRC

90
0
???? ????

Крис Мийк не се чувства притеснен преди дебютното си състезание с тима на Мини във WRC – рали Италия (5-8 май).

Мийк и преди се е състезавал в стартове от WRC, но последната му надпревара бе през 2008 г. Отделно сега той ще е с нов тим и абсолютно нов автомобил. Въпреки това пилотът, който има шампионска титла в IRC (Intercontinental Rally Championship), не е притеснен от предстоящия дебют. Сред причините за това са сериозното количество тест километри, които той навъртя с Мини Джон Купър Уъркс WRC.

– Бях с отбора още от самото начало, така че видях как се случва всичко и трябва да кажа, че наистина се вълнувам за всичко – заяви Мийк. – Никой не знае как ще се представи колата спрямо Ситроен и Форд и как можем да знаем? Всичко, което знаем е, че няма да бъдем със секунда на километър по-бързи или по-бавни, ще бъдем някъде по средата.

По отношение на самия световен шампионат Мийк допълни:

– Никога не съм се състезавал на върха на WRC, така че трябва да намеря собственото си темпо. Да, състезавал съм се в други шампионати, но това в WRC и аз идвам в този шампионат като заводски пилот за първи път. Чувствам, че съм готов и че съм заслужил мястото си. Но не знам колко време ще ми отнеме да достигна скоростта на останалите пилоти.