Начало Рали Мийк: Сега се чувствам по-уверен във WRC заради двете години в IRC

Мийк: Сега се чувствам по-уверен във WRC заради двете години в IRC

20
0
Крис Мийк

Крис Мийк счита, че е подобрил пилотските си умения благодарение на конкурентоспособността на IRC шампионата (Intercontinental Rally Challenge), където се състезаваше предходните 2 години. По тази причина пилотът коментира, че, завръщайки се във WRC, се чувства много по-уверен.

Мийк в момента е заводски пилот на Мини. Дебютът на тима бе в рали Италия миналия уикенд, а лично за Крис това бе първо участие в кръг от WRC от три години насам. Той обаче сподели, че двата пълни сезона, докато се състезаваше за Пежо в IRC, са го научили на много. Освен това Мийк спечели титлата в IRC през 2009 г.

– Аз съм много по-силен като пилот и психически по-устойчив като личност в момента, отколкото когато бях във WRC последния път – коментира Мийк. – Никога не съм бил в ожесточената битка във WRC, така че може би не е правилно да правя сравнения все още, но във IRC средата е дяволски конкурентоспособна. Когато имаш много добри пилоти на лимита в коли, отнема доста да намериш онзи допълнителен 1 процент, за да победиш.