Начало Избрани Mик Шумахер е готов да кара колата на Ферари

Mик Шумахер е готов да кара колата на Ферари

2625
0
Мик Шумахер
Мик Шумахер, снимка Хаас

Mик Шумахер е готов да кара колата на Ферари. Германецът е заявил, че е може да се качи в автомобила на италианците, ако се окаже, че те имат нужда от пилот за някое от състезанията до края на сезон 2022 в F1. 

Коментарите на Шумахер идват в момент, в който неговият сънародник Себастиан Фетел очаква негативен резултат от тест за коронавирус. Това трябва да определи дали той ще може да участва в Гран при на Саудитска Арабия. За момента Фетел все още е под карантина и не се знае дали ще бъде допуснат да влезе в Джеда.

Пилотът на Астън Мартин пропусна първия кръг от сезона в Бахрейн. Фетел даде положителен за COVID-19 и бе поставен в изолация. Четирикратният световен шампион бе заменен от резервния пилот на отбора Нико Хюлкенберг.

Бившият съотборник на Фетел, Даниел Рикиардо също прекара известно време в самоизолация. Състезателят на Макларън пропусна целия предсезонен тест в Сахир, след като даде положителна проба за вируса.

Проблемът, свързан с COVID-19, може да засегне всеки отбор един в даден момент. Във връзка с това Шумахер каза, че е готов да смени болида на Хаас с Ферари, ако има нужда от това. Бившият шампион от Формула 2 е регистриран като официален резервен пилот на Скудерията за 2022 г.

Състезание с болид на Ферари ще е върха в неговата кариера до момента. Мик върви по стъпките на своя баща Михаел Шумахер. Също така това ще даде Шумахер шанс да докаже, че разполага с всичко необходимо, за да бъде постоянен пилот на Скудерията в бъдеще.

Ще бъда готов по всяко време. Аз съм състезателен пилот, както всички останали, каза Шумахер пред медиите.

Мисля, че автомобилите ни са доста сходни. Имаме един и същ силов агрегат, както и някои части в колата. Чувствам, че този автомобил е в унисон със случващото се там.“

Шумахер вече познава много добре Ферари и техните болиди

Временното преминаване в италианския отбор може да даде на Шумахер шанс да се състезава с червения автомобил на Ферари. Това далеч нямаше да е първият му опит зад волана на някоя от техните коли.

Познавам автомобилите на Ферари още от 2019 г. Това не е много далеч от начина, по който управляваме нашия болид, завърши Мик Шумахер.