Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мик Шумахер може да кара за Ферари в тренировките за Гран при...

Мик Шумахер може да кара за Ферари в тренировките за Гран при на Германия

1633
0
Мик Шумахер
Мик Шумахер на тестовете в Бахрейн, снимка: ATP

Мик Шумахер може да кара за Ферари в първата тренировка за Гран при на Германия. Това твърди немското издание Kolner Express, като според него участието на сина на Михаел Шумахер вече е уговорено.

Мик е част от академията на Ферари за млади пилоти от тази година. Той вече направи първите си тестове с актуални болиди от Формула 1. На 2 и 3 април Мик изпробва първо колата на Ферари, а на следващия ден тази на Алфа Ромео.

Той се представи много добре, като в първия ден завърши 2-и. 20-годишният пилот беше изпреварен само от Макс Верстапен с Ред Бул. Във втория Мик бе с 6-и резултат.

„Честно казано не очаквах да се представя по такъв начин и да съм толкова напред, сподели Шумахер след края на тестовете. – Забавлявах се и беше лесно да работя с отборите и върху себе си.

Те бяха добри в това да ме научат на всички важни неща, които трябва да знам. В хода и на двата дни успях да се подобря и да намеря лимита на възможното. Трудно е да ги сравнявам, защото условията бяха доста различни. Но свършихме добра работа и можем да сме доволни.“

Засега не е ясно на мястото на кой титулярен пилот на Скудерията ще кара Мик – Себастиан Фетел или Шарл Льоклер.