Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мик Шумахер не се сърди на Фетел за удара помежду им

Мик Шумахер не се сърди на Фетел за удара помежду им

1596
0
Мик Шумахер, Ралф Шумахер
Мик и Ралф Шумахер; снимка: Хаас

Мик Шумахер бе на път да спечели първите точки в кариерата си във Формула 1, вървейки девети в Гран при на Маями, когато се удари със Себастиан Фетел. Пилотът на Хаас е близък приятел с четирикратния световен шампион. Синът на седемкратния носител на F1 короната Михаел Шумахер сподели, че не се сърди на състезателя на Астън Мартин за инцидента.

„Опитах маневра, малшанс… Състезанието беше страхотно до този момент. Опитах да не влизам твърде навътре, да оставя пространство, но очевидно не бе достатъчно. Ще чуя и Себ. Той е безкрайно ценен приятел, а и всички ние сме състезатели.“

„Просто ще трябва да продължим от тук нататък“, коментира Мик Шумахер.

Младежът допълни, че за него е особено важно, че има възможност да се учи от Фетел. Освен това бе окуражен като цяло от състезателното си темпо.

Самият Себастиан каза, че не е видял пилота на Хаас и искаше да прегледа отново ситуацията

„Жалко, че се ударихме, което извади и двама ни от състезанието, от точките. Разочарован съм и за Мик, и за себе си, защото загубихме възможност за добри точки. Не знам… Не го очаквах, трябва пак да погледна ситуацията. Когато го видях, вече беше твърде късно и се ударихме. Наистина трябва да прегледам отново нещата, но трябва да се справяме по-добре“, заяви четирикратният световен шампион.

За разлика от Мик Шумахер пък чичо му Ралф, който е бивш пилот от Формула 1, не бе толкова мил.

„Мик няма как да изчезне яко дим. Себастиан трябва да си гледа в огледалата“, почти се сопна Ралф Шумахер. „Нужно беше Мик да опита, но се вижда, че леко се поколеба. Вероятно бе възможно да задмине и с малко по-късно спиране за завоя. Иначе двамата се разбират страхотно, а и Себастиан потвърди, че не го е очаквал. Щеше да е хубаво да завършат в точките…“, допълни той.

Само Мик Шумахер и Николас Латифи от титулярите във Формула 1 през сезон 2022 все още нямат никакви точки – пет кръга след началото на първенството. Без актив е и Нико Хюлкенберг, който обаче кара в първите две състезания на мястото на Фетел. Тогава четирикратният световен шампион бе с коронавирус.