Начало Избрани Мик Шумахер продължава да търси начин да се върне на стартовата решетка...

Мик Шумахер продължава да търси начин да се върне на стартовата решетка в близко бъдеще

1248
0
Мик Шумахер
Мик Шумахер; снимки: Пирели

Мик Шумахер продължава да търси начин да се върне на стартовата решетка в близко бъдеще. Германският състезател все още не е изгубил надежда, че отново ще бъде титуляр в някой отбор в F1. Шумахер също така твърди, че световният шампионат „все още не е видял истинския Мик“.

Шумахер прекара последните два сезона в Хаас и изпитваше огромни затруднения. Младият германец бе освободен от американския отбор в края на миналия сезон и заменен от Нико Хюлкенберг. Няколко седмици по-късно Шумахер приключи напусна семейството Ферари и се присъедини към това на Мерцедес.

Понастоящем Шумахер е трети пилот в Мерцедес. Като такъв, той присъства във всички стартове до този момент. Германецът е готов да замени при нужда Люис Хамилтън или Джордж Ръсел. Освен това той прекарва много време в симулатора, за да подпомогне работата на Мерцедес

В края на миналия месец Мерцедес потвърди, че Хамилтън и Ръсел остават в отбора до края на сезон 2025. Това бе лоша новина за Шумахер, който се надяваше да кара за германския производител, подобно на своя баща.

Шумахер все още се надява да се завърне в битката догодина и да заеме едно от няколкото места, които теоретично остават свободни. Германецът иска да получи втори шанс и е категоричен, че все още не е разгърнал пълния си потенциал.

„Аз съм състезателен пилот. Всичко, което искам, е да побеждавам, но също така трябва да бъда реалист и да продължа напред“, каза Шумахер пред Скай Германия.  „Все още не сте видели истинския Мик.“

Шансовете Шумахер-младши да намери обратно път към стартовата решетка стават все по-малки. Днес Алфа Ромео обяви, че Гуаню Жу остава част от тима и догодина. Така на практика единствената опция за германеца е да отиде в Уилямс. Отборът от Гроув все още не е решил дали ще задържи Логан Сарджънт. Американският новобранец се представя доста колебливо от началото на годината.

24-годишният състезател продължава да не губи надежда, че може да се състезава отново F1. Ако това не се случи през следващия сезон, то той е готов да изчака и до 2025 г.

„През последните две-три години видяхме, че всичко може да се промени, дори ако договорите са сключени. Да се откажеш от тази надежда е погрешно. Това е последното нещо, което изчезва в крайна сметка“, завърши Мик Шумахер.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Mick Schumacher (@mickschumacher)