Начало Избрани Алфа Ромео запазва Жу и през 2024 г.

Алфа Ромео запазва Жу и през 2024 г.

289
0
Гуаню Жу, Алфа Ромео
Гуаню Жу, снимка Алфа Ромео

Алфа Ромео запазва Жу и през 2024 г. Китайският състезател удължи с още една година договорът си с базирания в Хинвил отбор. По този начин Алфа Ромео/Заубер няма да прави промени в пилотския си състав за догодина. Тимът също така обяви, че продължава да разчита и на резервният пилот Тео Пурчер.

Жу се присъедини към Алфа Ромео в началото на 2022 г. Пред това той прекара няколко години в младежките категории, включително F2. Жу влезе в историята като първия китайски пилот в F1. Той демонстрира не само бързината и уменията, характерни за пътя му в младежките формули, но и усет към техническите детайли и професионален подход. Те го превърнаха в един от най-обещаващите млади състезатели в F1.

Жу вече не е в ролята на новобранец. През втората си година в спорта той състезава със зрялост и методичен подход. Всичко това му спечели още повече привърженици в отбора от Хинвил. Затова удължаването на партньорството с Алфа Ромео/Заубер е естествен завършек, тъй като той се стреми към по-нататъшно усъвършенстване

В началото на седмицата стана ясно, че Жу е много близо до нов договор с Алфа Ромео. Днес швейцарският отбор официално обяви удължаването на споразумението с китаеца. Така той най-накрая ще има възможността да кара пред домашна публика в Шанхай.

Да подпишеш отново с отбора винаги е страхотно чувство, особено когато знаем как се развиват нещата. Горд съм, че съм част от екипа на Алфа Ромео и съм благодарен за доверието им“, сподели Жу.

„Работя изключително упорито от първия ден и имам невероятна мотивация да продължавам да го правя всеки ден. Отношенията ми с Валтери са наистина добри. Двамата в тясно сътрудничество с отбора, за да изтласкаме всички напред. Много се вълнувам и от възможността най-накрая да се състезавам с моя отбор в Китай, пред родна публика. Това ще бъде страхотен момент. Горд съм, че ще мога да го споделя с всички, които ме подкрепиха“, добави пилотът на Алфа Ромео.

Отборът от Хинвил също така обяви, че продължава да разчита на Ботас. Финландецът така или иначе имаше договор за следващата година

„Имам чувството, че ни предстои вълнуващо пътешествие. Затова съм щастлив и благодарен, че мога да гледам напред към 2024 г. , знаейки как се оформя отборът“, каза Ботас.

„В Алфа Ромео цари добра атмосфера. Разбирам се добре с Жу. Двамата се подтикваме взаимно да се усъвършенстваме. Зад кулисите пък се извършва впечатляващо количество работа. Сега, когато вече съставът е определен за следващата година, можем да се съсредоточим изцяло върху подобряването, което започва още този уикенд в Сингапур. Всяка крачка напред, която правим, е крачка напред за тази и следващата година. Затова сме мотивирани да даваме всичко от себе си всеки път, когато сме на пистата или във фабриката в Хинвил“, каза още състезателят на Алфа Ромео.

„Решението да продължим пътуването си с непроменен състав на водачите е доказателство за инвестициите, които направихме в нашия проект. Нищо в F1 не се променя за една нощ. Ние взехме съзнателно решение да се съсредоточим върху стабилността и да продължим да изграждаме екипа си заедно, докато започваме важен преходен период“, заяви Алесандро Брави.

„Валтери и Гуаню са пилоти с известен талант и умения. Те работят много добре заедно, пасват си добре и могат да се подобряват взаимно. Валтери пое ролята на истински лидер в отбора, като подтиква всички нас да дадем най-доброто от себе си. Жу направи впечатляващи стъпки напред през последните две години и очакваме да продължи да се развива и през 2024 г.“

„Сега щафетата се връща към нас – трябва да дадем на двамата пилоти добър автомобил и да ги поставим в най-добрите условия за представяне. И накрая, щастлив съм, че Тео ще остане в отбора за 2024 г. като един от резервните ни пилоти. Той свърши невероятна работа тази година, не само във F2, където всички ще го подкрепяме в борбата му за титлата в Абу Даби, но и зад кулисите, работейки с екипа в Хинвил“, добави представителят на тима на Алфа Ромео.