Начало Избрани Мик Шумахер: Това бе доста жалко

Мик Шумахер: Това бе доста жалко

4092
0
Mик Шумахер, Хаас
Mик Шумахер, снимка Хаас

Отборът на Хаас отново не успя да класира свой автомобил в зоната на точките. След като и двата болида на американския тим се класираха в Q3, Кевин Магнусен и Мик Шумахер финишираха състезанието на Каталуния съответно на 14-та и 17-та позиция.

Шумахер стартира от 10-то място с меките гуми на Пирели и направи силна първа обиколка. След това влезе в ритъм със стратегия с две спирания. Шумахер влезе в 12-тата обиколка за още един комплект меки гуми, след което мина през бокса за втори път в 31-ата обиколка за среднотвърди гуми. Германецът искаше да се бори за място в топ 10. За съжаление, той бе изпреварен в края от своите съперници, които бяха с алтернативна стратегия и отново остана извън зоната на точките.

Магнусен потегли от осма позиция с меки гуми, но в началната обиколка се сблъска с Люис Хамилтън. Поради това той трябваше да премине през чакъла. Все пак Магнусен успя да се възстанови, но трябваше да направи непланирано спиране в първата обиколка. Датчанинът използва гуми медиум, което го остави в задната част на полето. Магнусен влезе в бокса за втори път в 30-тата обиколка, премина към твърди гуми и финишира на 17-то място.

По този начин Хаас запазва осмата си позиция в шампионата при конструкторите с актив от 15 точки.

„Бях от външната страна, когато ме удариха в четвърти завой. Веднага получих повреда и това на практика беше краят на състезанието за мен. Мисля, че бяхме с трудна стратегия заради инцидента в първата обиколка. Когато сложихме нови гуми, колата беше добра. Вече очаквам старта в Монако“, сподели Магнусен.

Това бе доста жалко. Очевидно знаехме, че ще бъде доста трудно с две спирания. Не успяхме да останем в топ 10. Това  е нещо, което трябва да научимда разберем и да продължим оттук нататък. Съботата беше страхотна. Петъкът беше много чист, което е много полезно. Имахме добър старт, чиста първа обиколка. Това е всичко, което искаш от вчерашния ден. Може би темпото просто не беше на ниво. Надявам се, че ще сме по-силни тази седмица, така че ще продължим да натискаме“, заяви Шумахер.

„Състезанието на Каталуния не мина по план. Имаше няколко неща, които оказаха влияние. На първо място беше взаимодействието между Кевин и [Люис] Хамилтън в завой 4, което наистина го извади от състезанието. С него просто се опитвахме да правим нещата по стратегия. Ако се случеше нещо странно, може би щяхме да  направим нещо. С Мик нещата просто не се получиха. Стартът беше много добър и всичко вървеше добре. След шест обиколки загубихме няколко позиции, а после той просто се отдалечи от челната десетка. Нещата не се получиха според предварителните планове, но продължаваме напред към следващия старт в Монако“, каза шефът на Хаас Гюнтер Щайнер.