Начало Избрани Мик Шумахер: Вървим в правилната посока

Мик Шумахер: Вървим в правилната посока

1065
0
Мик Шумахер
Мик Шумахер, снимка Хаас

Мик Шумахер смята, че развитието на VF-22 върви в правилната посока. След като се запозна за пръв път с новия болид на Хаас по време на тестовете в Барселона, германецът сподели, че се чувства много положително относно перспективите на отбора за предстоящия сезон в F1. 

Синът на седемкратния световен шампион Михаел Шумахер седна зад волана на автомобила на Хаас в първите два дни от изпитанията на пистата Каталуния. По време на третия ден Мазепин направи няколко обиколки на трасето, преди да получи технически проблем, който принуди отбора да приключи участието си в тестовете.

Сезон 2021 бе най-трудният в историята на американския тим. През по-голямата част от времето Мик Шумахер и Никита Мазепин заемаха финалните две позиции в квалификациите и състезанията. В крайна сметка отборът на Джийн Хаас зае последната десета позиция в шампионата при конструкторите и не спечели нито една точка.

Още преди старта на миналогодишната кампания, Хаас взе решение да не развива своя автомобил и да прехвърли всичките се ресурси за 2022 г. Шумахер се надява, че може да бъде близо до средата на колоната, тъй като е останал позитивно настроен след предсезонния тест в Барселона.

Като цяло [първите ми впечатления] са много положителни, каза Шумахер пред различни медии.

„Вървим в правилната посока. Разполагаме с необходимите инструменти, за да направим стъпка напред. Надявам се тази година да се борим по-здраво. [Миналата] година бе много трудна, но въпреки това мисля, че съм в добро настроение.“

Според Шумахер, екипът на Хаас е постъпил правилно с решението да се фокусира изцяло върху автомобила за сезон 2022.

„Екипът взе правилното решение. По този начин разполагахме с повече време, което да отделим за развитието на болида“, обясни той.

„Мисля, че сме свършили по-голямата част от работата. Сега просто трябва да съберем всичко заедно и да се подготвим за първото състезание.“

След като приключи новобранската си кампания във Формула 1, Шумахер се чувства напълно готов да за втория си сезон в спорта.

„Чувствам се напълно готов за новия сезон в F1. Всички момчета очакват с нетърпение да пристигнат в Бахрейн. Сигурен съм, че колата ни е достатъчно добра“, завърши Мик Шумахер.

Бившият шампион във Формула 2 ще получи втора възможност да седне зад волана на VF-22. Toва ще се случи по време на втория предсезонен тест в Бахрейн, който ще се проведе от 10 до 12 март.

Meждувременно бъдещето на съотборникът на Шумахер Никита Мазепин продължава да остава неясно. Американският тим свали логата на основния си спонсор Уралкали от колите, екипите и всичко останало. Шефът на отбора Гюнтер Щайнер заяви, че другата седмица ще се взимат решения за по-нататъшните действия на тима.

Потенциалните заместници на руския състезател са резервният пилот Пиетро Фитипалди, както и Антонио Джовинаци. Италианецът може да се завърне на стартовата решетка, след като загуби титулярното си място в Алфа Ромео.