Начало MotoGP News Милър: Баная изглежда още по-бърз в сравнение с 2022 г.

Милър: Баная изглежда още по-бърз в сравнение с 2022 г.

130
0
Джак Милър и Франческо Баная, Дукати
Джак Милър и Франческо Баная, снимка Дукати

Джак Милър твърди, че Франческо Баная изглежда още по-бърз състезател на пистата в сравнение с 2022 г. Пилотът на КТМ е категоричен, че италианецът отново е основен фаворит за спечелването на световната титла в MotoGP.

Милър и Баная се познават отлично. Двамата прекараха две години заедно в Прамак Дукати и след това още две в заводския тим на Дукати. През този период те станаха добри приятели както на пистата, така и извън нея. Тази година обаче Милър кара КТМ и ще бъде един от основните съперници на действащия световен шампион в MotoGP.

Баная влезе в историята през 2022 г. Пилотът на Дукати стопи дефицит от 91 точки, за да спечели първата си световна титла в MotoGP. Така той прекъсна 15-годишната суша на Дукати в шампионата при пилотите. Действащият световен шампион получи номинация за наградата Лауреус в категорията „Завръщане на годината.“

Състезателят на Дукати беше остро критикуван за това, че през миналата година бе допуснал твърде много грешки. Милър обаче смята, че сега той е развил повече в сравнение с последната година, когато двамата бяха съотборници.

„Баная изглежда още по-бърз в сравнение с 2022 г. Това важи и за края на сезон 2021, когато той записа няколко победи“, сподели Милър.

„Тази година той изглежда по-променен, по-уверен и кара мотора на Дукати доста впечатляващо. Карах зад него малко време и го последвах в последния завой. Да ви кажа често, Баная със сигурност е човек, който има доверие в своя мотоциклет“, каза още пилотът на КТМ.

Баная беше най-бърз и в двата тестови дни в Португалия. Малко след това италианецът заяви, че Дукати и Априлия са фаворитите за спечелването на състезанията през сезон 2023 в MotoGP.

Според Милър, основните съперници на Баная също карат машини на Дукати. Марката от Болоня разполага с осем мотора на стартовата решетка. Четири от тях са тазгодишни, докато останалите са от 2022 г.

„Има няколко състезатели на Дукати, които се представят доста впечатляващо“, каза Милър. „Алекс Маркес се адаптира доста добре към този мотоциклет. Той ще си ляга доста щастлив през повечето нощи след промяната, която направи [от Хонда към Дукати].“

„Смятам, че Енеа [Бастианини] не проведе най-добрите тестове. Но от друга страна сезонът е дълъг, особено сега със спринтовите състезания и всичко останало. Не трябва да забравяме и момчетата от Прамак и VR46, които също направиха страхотно впечатление до този момент“, каза още Джак Милър.