Начало MotoGP News Милър няма задължително да помага на Баная

Милър няма задължително да помага на Баная

177
0
Джак Милър, Дукати
Джак Милър, снимка Дукати

Джак Милър няма задължително да помага съотборника си Франческо Баная в борбата за титлата. Италианецът води в шампионата два кръга преди края на сезон 2022 в MotoGP. В същото време Милър напуска Дукати след състезанието във Валенсия и ще премине в КТМ.

Този уикенд Малайзия приема предпоследния 19-ти кръг от сезон 2022 в MotoGP. Това ще бъде първа надпревара на пистата Сепанг от сезон 2019 заради пандемията от коронавирус.

Традиционно пистата Сепанг пасва идеално на мотора на Дукати заради дългите прави. Но от друга страна, Ямаха спечели последния старт преди три години. Разликата в представянето на двете марки е коренно различна спрямо този период и на практика не се знае какво ще е съотношението на силите.

Баная има реална възможност да спечели титлата още в неделя. Пилотът на Дукати трябва да спечели поне 11 точки повече от Фабио Куартараро. Останалите претенденти за короната Алейш Еспаргаро и Енеа Бастианини имат малки шансове да се преборят с първите двама.

Преди време стана ясно, че от Дукати са дали инструкции на всички свои пилоти да не се борят агресивно срещу Баная и ако може да не го изпреварват ако той е на по-челна позиция.

От страна Милър заяви, че би помогнал на своя съотборник в Дукати, но същевременно е фокусиран върху борбата за третото място в генералното класиране. Австралиецът имаше математически шансове да се бори за титлата преди старта в Австралия. За съжаление състезателят на Дукати бе ударен от Алекс Маркес в началната фаза от надпреварата на пистата Филип Айлънд. Катастрофата между Маркес и Милър се случи точно на завоя, който носи името на 27-годишния състезател от Таунсвил.

„Основната ми цел все още е да дам всичко от себе си“, каза Милър. „Лично за мен третото място в шампионата все още е постижимо. Знам, че шансът за това е малко далечен. От друга страна, останалите момчета не са имали най-добрите резултати напоследък, така че имам добра възможност да наваксам няколко точки, ако това продължи.“

„Мисля, че основната ми цел е да се опитам да спечеля максимален брой точки. Ако Пеко има нужда от помощ или нещо друго, не ме разбирайте погрешно, аз съм насреща. Но както казах, в крайна сметка това е индивидуален спорт и аз ще се опитам да постигна най-доброто, на което съм способен.“

„Разликата между третото и четвъртото място в шампионата е доста голяма сума пари. Повярвайте ми, запознат съм добре. Миналата година бях четвърти и разбрах каква разлика получи състезателят, който бе пред мен.“

Милър не крие, че авансът на Баня в шампионата улеснява неговия стремеж към третото място. Пилотът на Дукати подчерта, че няма да направи нищо глупаво, ако се срещне съотборника си в неделната Гран при на Малайзия.

„Със сигурност той вече има няколко точки преднина, добави На Филип Айлънд беше малко по-спокойно, тъй като те бяха толкова близки и почти равни по точки.“

„Мисля, че този уикенд ще бъде малко по-различен. Вярвам, че ще мога да се съсредоточа повече върху собственото си състезание. Независимо дали става дума за шампионат, 15-о или 16-о място, последният човек, когото искаш да удариш, е твоят съотборник. Така че трябва да се кара внимателно около него. Аз винаги го правя“, допълни Джак Милър.