Начало MotoGP News Милър спечели квалификацията на пистата Мизано

Милър спечели квалификацията на пистата Мизано

204
0
Джак Милър, Дукати
Джак Милър, снимка Дукати

Джак Милър спечели квалификацията за Гран при на Сан Марино в MotoGP. Пилотът на Дукати се справи най-добре в променливите условия на пистата Мизано. Втори финишира неговият съотборник Франческо Баная, който ще потегли с три места по-назад заради наказание. Трето време даде Енеа Бастианини (Грезини Дукати), следван от Марко Безеки (VR46 Дукати). Това бе първи полпозишън за Милър от Гран при на Аржентина 2018.

Милър даде най-добро време и в третата свободна тренировка. Австралиецът бе следван от Баная и Куартараро.

Първия сегмент от квалификацията в Мизано започна с облачно време и реална заплаха от дъжд. Температурите на въздуха и асфалта бяха съответно 25 и 29 градуса по Целзий.

Основните претенденти за място в Q2 бяха Марини, Безеки и Мартин. Това бе последната квалификация в MotoGP за Андреа Довициозо. Пилотът на RNF Ямаха ще напусне шампионата след утрешната Гран при на Сан Марино.

В средата на Q1 на пистата започнаха да падат капки дъжд. Това не позволи на състезателите да подобрят своите времена. По този начин Безеки и Марини продължиха напред за радост на зрителите по трибуните. Първи под чертата останаха Хорхе Мартин (Прамак Дукати), Фабио Ди Джанантонио (Грезини Дукати) и Брад Байндър. Шестата редица бе заета от Алеск Маркес (LCR Хонда) Микеле Пиро (Дукати) и Андреа Довициозо. Остананлите по-задни позиции бяха заети Пол Еспаргаро и Щефан Брадл от отбора на Репсол Хонда, Дарън Байндър, Казуки Ватанабе (Сузуки), Реми Гарднър и Раул Фернандес от тима на КТМ Tech 3.

Веднага след старта на Q2 всички пилоти решиха да заложат на гуми интермедия с изключение на Оливейра. Пилотът на КТМ използваше сликове и записваше значително по-добри времена.

След като всички сложиха гуми за суха писта времената за обиколка постоянно се подобряваха. Милър се възползва от променливите условия на пистата Мизано и спечели първи полпозишън от Гран при на Аржентина 2018. Тогава австралиецът отново бе най-бърз при подобни метеорологични условия. До него на първа редица ще застанат бъдещият му заместник в Дукати Енеа Бастиании и Марко Безеки (VR46 Дукати).

На втора редица за утрешната надпревара на Мизано ще застанат Маверик Винялес (Априлия), Франческо Баная (Дукати) и Йохан Зарко (Прамак Дукати). На трета редица ще бъдат Лука Марини (VR46 Дукати), Фабио Куартараро (Ямаха) и Алейш Еспаргаро (Априлия). Топ 12 допълниха Мигел Оливейра с КТМ, Франко Морбидели (Ямаха) и Алекс Ринс със Сузуки.