Начало MotoGP News Милър ще се състезава с уайлдкард в ASBK

Милър ще се състезава с уайлдкард в ASBK

161
0
Джак Милър, Дукати
Джак Милър, снимка Дукати

Джак Милър ще вземе участие в австралийския Супербайк шампионат (ASBK). Пилотът от MotoGP ще кара с уайлдкард във финалния кръг от тазгодишния сезон в The Bend Motorsport Park. Пистата е разположена на около 100 км от град Аделаида. Австралиецът ще кара мотор на Дукати в клас Супербайк, подготвен от отбора на Thriller Racing.

Това няма да бъде първо участие на Милър в ASBK. В края на 2021 г. той отново се състезава в The Bend Motorsport Park. Пилотът на Дукати дори подиум във второто състезание.

„С нетърпение очаквам да се върна в Аделаида, за да участвам в състезанието от австралийския шампионат по Супербайк на пистата The Bend през ноември. Миналата година се забавлявах с приятелите и семейството си. Нямам търпение да повторя всичко това“, написа Милър в Туитър.

Най-вероятно това ще бъде последно участие на 27-годишния състезател с мотор на Дукати. От следващата година той ще бъде в редиците на КТМ заедно с Брад Байндър. Негов заместник ще бъде Енеа Бастианини.

„Миналата година видяхме огромен интерес към състезанието от шампионата ASBK на пистата The Bend. Завръщането на Джак ще бъде също толкова вълнуващо“, каза изпълнителният директор на Motorcycling Australia Питър Дойл. Неправителствената организация е промоутър на ASBK.

„Той не само привлече огромно вътрешно и международно внимание към предлаганите състезания. Също така той увеличи интереса към високото качество и стандарт на шампионата ASBK, който провеждаме тук, в Австралия. Наистина очакваме с нетърпение да го видим в The Bend през ноември. Надяваме той да се забавлява и да направи страхотно шоу за феновете, както бе и миналата година.“

Участието на Милър също има подкрепата на новия губернатор на щата Южна Австралия Питър Малинаускас, който е голям привърженик на моторните спортове. Благодарение на неговите усилия бе възродено легендарното състезание Аделаида 500. Надпреварата не се състоя миналата година заради пандемията от коронавирус, но тази година ще се върне в календара на австралийския автомобилен шампионат Supercars. Трасето по улиците на град Аделаида е приемало и кръг от F1 в периода 1985-1995 г.

„Южна Австралия има горда история в организирането на страхотни събития. Радвам се да видя още едно страхотно събитие, планирано за The Bend през ноември“, каза Малинаускас.

„През годините Австралия е създала много шампиони по мотоциклетизъм от световна класа. Въпреки това жителите на нашия щат рядко са имали възможността да ги видят да се състезават на наша земя. Това ще бъде страхотна възможност за много ентусиасти да видят Джак Милър в действие по време на австралийския шампионат по Супербайк. Събитието е насрочено за края на месец ноември. Също така поздравявам ръководството на The Bend за това, че отново успя да осигури участието в ASNK на пилот като Милър.“

Изпълнителният директор на пистата The Bend Motorsport Park Сам Шахин благодари на Милър, че е бил отворен за тези посещения в ASBK въпреки прекалено натоварения си график в MotoGP.

„Джак е икона на спорта. Чудесно е да видим как австралийските състезатели поддържат интереса си към спорта в своята родина и желаят да се върнат и да развълнуват публиката така, както го правят по целия свят. Това е потвърждение за доброто състояние на мотоциклетните състезания в Австралия и ще бъде от голям плюс за популяризирането на нашето трасе. Нямаме търпение отново да видим отново Джак в ASBK.“