Начало Рали Мини отмениха последния си тест преди рали Италия

Мини отмениха последния си тест преди рали Италия

51
0
????

Екипът на Мини отмени последния си тест на макадам преди дебюта си в рали Италия (5-8 май). Причина са възникнали логистични усложнения.

В края на април двамата пилоти на тима Крис Мийк и Дани Сордо имаха на разположение три дни за тест на макадам в Испания. Според предварителния план трябваше да последва и финално изпитание за отбора преди официално Мини да стане част от световния рали шампионат. Вместо това обаче от екипа разкриха, че непосредствено преди кръга в Сардиния състезателите ще се подготвят в базата на Продрайв в Уоруик (Великобритания).

Заради промяната в програмата веднага се появиха спекулации, че причина е проблем с двигателя в колата на Мини. Подобна информация обаче бе официално опровергана.

– Няма нищо толкова драматични – заяви Ричард Тейлър от Продрайв. – Просто бяхме притиснати от времето при връщането на колите след теста в Испания. Този финален тест е просто шейкдаун, наистина. Ще накараме екипа да упражнява смяна на скоростна кутия и подобни неща, а всичко това може да бъде свършено и в Уоруик.