Начало Автомобилни новини Mini помага на олимпийците

Mini помага на олимпийците

75
0
Mini,олимпиада 2012

Британската компания Mini традиционно се свързва с нестандартния си подход към всичко, свързано с нейните автомобили. Разбира се, марката не можеше да пропусне такова събитие, като Олимпиада 2012 г, на което да представи поредния си екстравагантен номер.
Специално за Олимпийските игри от Mini са построили три радиоуправляеми автомобилчета, които са предоставени за нуждите на състезателите. В случая обаче, тези превозни средства са прекалено малки, за да превозват атлетите, но за тях са предвидени други задачи. Радиоуправляемите Mini-та ще превозват уредите на спортистите, като копия, дискове, чукове и гюлета.
Автомобилите, управлявани по радиото, са изработени в мащаб 1:4 и тежат по 25 кг. Те могат да пренасят спортна екипировка с тегло до 8 кг., което е напълно достатъчно за товарене на един диск (чук или гюле) или чифт копия.
Задвижването се осъществява от електромотор с мощност 10 к.с. Капацитетът на батерията е достатъчен за пробег в рамките на 35 мин., след което пълното зареждане отнема 80 мин. Дистанционният пулт за управление на радиоуправляемите Mini-та има покритие до 100 метра.