Начало Рали Мини в очакване на рали Португалия

Мини в очакване на рали Португалия

48
0
????,????? 2011,WRC

Рали Португалия ще даде на екипа на Мини представа какво е нивото на изработения от тях рали автомобил спецификация S2000, с който частни пилоти ще се състезават, обясни Ричард Тейлър от Продрайв.

Отборът на Мини се намира в леко нестандартна ситуация, тъй като заводският им екип ще се появи за първи път в 5-ия кръг от WRC рали Италия (5-8 май). Зад волана на двата им автомобила спецификация WRC ще бъдат Дани Сордо и Крис Мийк. Преди това обаче в 3-ия кръг в Португалия (24-27 март) с Мини Кънтримен, но спецификация S2000, ще се състезават частните пилоти Даниел Оливейра и Арминдо Араухо. Двете коли имат доста прилики като най-голямата разлика между тях ще е аеродинамичният пакет.

Независимо от това обаче от Продрайв се надяват да получат полезна информация от първото състезание от WRC, в което ще участва техен автомобил.

– Разликата между двете коли не е толкова огромна – коментира Тейлър. – Затова Португалия ще бъде първото ни представяне и показване на това, което може да се очаква от Мини. Разбира се, ще е много интересно какво ще направи колата следващата седмица, но всъщност сме изцяло фокусирани върху рали Италия. Това ще рече, че механично спецификациите S2000 и WRC много си приличат. Така че ще следим за индикация от Португалия за това къде се намираме.

Тази седмица екипът на Мини отново тества колата си Джон Купър Уъркс WRC в Испания. Всеки от пилотите Сордо и Мийк има на разположение по два дни. При изпитанията този път тимът ще се фокусира върху скоростта на автомобила и настройките за Италия.