Начало Автомобили MINI Vision – ексклузивен поглед към дизайна на MINI в бъдещето

MINI Vision – ексклузивен поглед към дизайна на MINI в бъдещето

47
0
MINI Vision

Концептуалният MINI Vision представлява ексклузивен поглед към дизайна на MINI в бъдещето. Ръководителят на MINI Design Андерс Уорминг представи модела и иновативните му идеи в рамките на кампанията MINI Design@Home.

В типичния за MINI стил MINI Vision впечатлява с креативност, индивидуалност и изключителна многостранност. Истински поглед в бъдещето позволяват интерактивни технологични решения, като бутонът Driving Experience Control, с който целият интериор на автомобила за секунди се променя по отношение на цветове и преживявания.

MINI Vision е представен чрез виртуална 3D холограма. Тази форма на изобразяване позволява поглед към начина на работа на дизайнерите на MINI. В допълнение към класическите рисунки и 1:1 моделите от глина с помощта на виртуалната реалност креативните идеи могат да се тестват бързо и реалистично.

Дизайнът целенасочено препраща към миналото на марката и съчетава базовите характеристики и ценности на MINI с новаторски естетически и технически иновации. Така например голямата шестоъгълна радиаторна решетка на MINI Vision е вдъхновена от класическото Mini. Както броните, така и допълнителните светлини на MINI Vision са интегрирани в радиаторната решетка. Подчертани са кръглите форми. Има ясно разделение между покрива, остъклените повърхности и тялото на автомобила.

Освен олекотената конструкция особено важна роля в концепцията на MINI Vision играе и аеродинамиката. В задната част силно изразените рамене на MINI Vision подчертават екстремно спортните и компактни пропорции. За цялостния външен дизайн на MINI Vision са характерни фини и ясно изразени линии, които подчертават прецизността и спортния дух на прототипа.

Интериорът на MINI Vision се отличава с индивидуален стил, гъвкавост, функционалност и естетика. Философията на MINI – максимално оползотворяване на пространството и осигуряването на максимален комфорт и функционалност въпреки минималните външни размери – е претворена във всеки детайл на интериора.

Креативните дизайнерски решения са съчетани с вече наложилите се класически елементи на дизайна на MINI. Така например от вътрешните страни на вратите са монтирани текстилни ленти, чието разположение и подредба напомнят на ивиците на националния флаг Union Jack и за британския произход на марката. Допълнителни възможности за индивидуализиране на интериора осигурява и новата гъвкавост на системата MINI Klick: в зависимост от нуждите само с едно движение може да закрепите стойки за смартфон, кутия за предмети, поставка за напитки или малък трезор.

Също толкова гъвкаво и само за секунди целият интериор на MINI Vision може да се адаптира към различните интерактивни нужди на водача. С помощта на бутона Driving Experience Control той може по всяко време да избира между пуристки или изцяло свързан режим. Тези режими се различават цветово чрез спокойна, ясна светлина или динамични, заредени с енергия нюанси. Друг акцент на свързания режим е „MINI Disco“-Floor. Пространството за краката се преобразява от експресивна игра на цветове, светлините и формите: MINI Vision сякаш оживява. В допълнение към променливата цветна атмосфера при натискане на превключвателя на контрола на шофирането се трансформира и типичният за MINI централен кръгъл дисплей: в зависимост от режима водачът вижда класическата, аналогова визия или впечатляваща 3D графика, при която всички индикатори са с необичайна дълбочина.