Начало MotoGP News Мир е много близо до сделка с Репсол Хонда

Мир е много близо до сделка с Репсол Хонда

174
0
Жоан Мир, Сузуки
Жоан Мир, снимка Монстър

Жоан Мир е много близо до сделка с Репсол Хонда. Световният шампион не иска да наруши баланса в японския производител, тъй като ще доведе със себе си инженери и механици от Сузуки.

Очаква се Мир да се присъедини към заводския отбор на Хонда от следващата година. Испанецът остана без пилотско място заради оттеглянето на Сузуки след Гран при на Валенсия.

Традиционно част от преговорите с всеки състезател са свързани с това какъв екип ще вземе със себе си от стария си отбор.

Сега Мир преговаря с Хонда и е много предпазлив. Бившият световен шампион не иска да нарушава крехкия баланс в гаража на марката.

В съвсем скоро време се очаква 24-годишният състезател да обяви бъдещето си в кралския клас.

Наистина сме близо до сключване на сделка. Това е най-точното описание на случващото се в момента. Скоро ще споделя повече информация по този въпрос“, сподели Мир.

На въпрос за възможността да привлече със себе си персонал от Сузуки, Мир каза следното: „Не искам да разрушавам отбора на Репсол Хонда.“

Това е нещо, което не искам да стане. Все пак е важна хармонията в тима. Искам да разбера дали мога да вземе със себе си част от моя екип. След оттеглянето на Сузуки немалка част от инженерите и механиците ще останат без работа.“

„Не става дума за това, че искам да отведа отбора си на друго място, защото там вече има добри кадри. Опитваме се да разберем тези неща, но не е никак лесно в тази ситуация.“

Не разполагам с по-добри опции. Честно казано, тази ситуация не е много нормална.“

Мир все още не се е качил на подиума тази година. Най-доброто му класиране е четвърто място в Аржентина, Америка и Каталуния. Испанецът не вярва, че един добър резултат на Ред Бул Ринг ще окаже някакво влияние върху решението на Хонда относно неговия екип за 2023 г.

„Знам, че не става дума за това дали да се натиска производител или не. Сега живеем в извънредна ситуация. Това е по-скоро да се придвижим от този труден момент напред и да се насладим повече на уикендите. От психическа гледан точка това ще ни даде добър тласък“, допълни Жоан Мир.

Тъй като Марк Маркес има договор до края на сезон 2024, Жоан Мир трябва да заеме мястото на Пол Еспаргаро. 31-годишният състезател със сигурност няма да остане в редиците на Репсол Хонда и най-вероятно ще се завърне в КТМ. До края на седмицата сателитния тим на австрийския производител трябва да обяви пилотския си състав за 2023 г. Съотборникът на Мир Алекс Ринс реши да се присъедини към LCR Хонда на мястото на Алекс Маркес.