Начало MotoGP News Мир ще кара в Тексас, Брадл замества Маркес

Мир ще кара в Тексас, Брадл замества Маркес

134
0
Жоан Мир, Хонда
Жоан Мир, снимка HRC

Жоан Мир ще кара в предстоящия трети кръг от сезон 2023 в MotoGP в Тексас. Пилотът на Хонда ще се завърне на стартовата решетка в световния шампионат след като пропусна основното състезание в Аржентина. Заедно с Мир ще бъде и заместникът на Марк Маркес Щефан Брадл.

Хонда се отправя към пистата в Остин в търсене на изкупление и утвърждаване на предишната си форма. Японците са най-успешният производител на Circuit of the Americas със своите седем победи

Всички успехи на трасето в Тексас са дело на Марк Маркес. 30-годишният състезател записа първата си победа в клас MotoGP на това трасе през 2013 г. След това той спечели всички издания на състезанието до 2018 г. През 2021 г. Маркес отново триумфира в Гран при на Америка, докато миналата година финишира шести.

Тази година Хонда ще бъде в Остин без Маркес. Испанецът продължава възстановяването си след като претърпя операция на палеца на дясната ръка. На негово място ще кара Щефан Брадл. Германецът ще запише първи старт за сезон 2023 в MotoGP и отново ще замести шесткратния световен шампион в кралския клас.

„Преди всичко искам да пожелая на Марк всичко най-добро във възстановяването му, тъй като Хонда се нуждае от него. Пристигнах в Остин след няколко дни тестове в Херес, където успяхме да изпробваме няколко неща с мотора“, сподели Брадл.

„Ще бъде интересно да карам отново на COTA, където за последно се състезавах през 2016 г. Това ще ми даде възможност да изпробвам модела RC213V 2023 на много различна писта в сравнение с тази, на която карах досега тази година. Нека да изкараме един продуктивен уикенд и да видим какво е възможно“, добави състезателят на Хонда.

Междувременно Мир ще запише четвъртия си старт на пистата в Тексас откакто премина в кралския клас. Световният шампион от 2020 г. финишира четвърти в последното си участие на COTA. Мир пропусна основното състезание в Аржентина заради фрактура, получена след падане в спринтовия старт на пистата Термас де Рио Ондо.

„Готов съм да се върна на мотора в Америка. Успях да прекарам тази седмица у дома, за да се възстановя напълно след падането в събота и да се върна към тренировките“, каза Мир.

„Миналата година имах силно състезание в Остин. Хонда също има много добри постижения там, така че целта е да направим последователен уикенд и да избегнем проблеми. Ако успеем да изкараме един пълен състезателен уикенд, то тогава смятам, че ще успеем да научим много и да направим още една крачка напред“, добави пилотът на Хонда.