Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мирко Бортолоти също е спряган за заместник на Бадоер

Мирко Бортолоти също е спряган за заместник на Бадоер

47
0

Пилотът от Формула 2 – Мирко Бортолоти е поредният състезател, чието име се спряга заедно с още дузина за заместник на не особено добре представилия се във Валенсия Лука Бадоер, който пък от своя страна замества титулярът в тима на Ферари – Фелипе Маса.

Според спекулациите 19-годишният италианец може да замести доста по-възрастния си сънародник след състезанието в Белгия.

Бортолоти впечатли самия Лука ди Монтеземоло, след като взе участие в тест на Ферари, който бе организиран като награда за първите трима пилоти в генералното класиране на Формула 3 в края на 2008-ма година. Тогава младият пилот постави неофициален рекорд на Фиорано от 59.111 секунди, докато двамата му конкуренти дадоха времена, по-слаби с повече от секунда.

След въпросния тест особено впечатлен бе и спортния директор на Скудерията – Лука Балдизери, който заяви:

„Тези момчета ме щокираха и изненадаха. Изключителното е, че те не направиха дори и една грешка, те бяха много бързи още от началото и показаха, че имат огромен потенциал.“

Самият Бортолоти обаче отрича слуховете за Ферари, казвайки:

„Всичко, което мога да кажа е, че в момента карам във ф2 и не мисля за нищо друго освен шампионата. Искам да се класирам по-високо от 6-тата позиция, така че трябва да работя много и да съм 100% концентриран. Все още има достатъчно време за подобрение, така че ако мога да постигна най-добрия възможен резултат, може би ще мога да се изкача нагоре в шампионата отново.

Имаше доста спекулации в Италия относно мястото във ферари. Ако трябва да съм честен, смятам, че на Лука просто му трябва малко повече време, за да свикне с колата. Всичко се промени откакто той се състезава за последно, но аз съм сигурен, че той ще бъде по-бърз на Спа, тъй като там колата също ще е силна. Колкото до мен, аз просто се фокусирам върху Ф2. Приятно е да те свързват с тима, но желанието ми е само да свърша добра работа във Ф2 през останалите 3 кръга, а след това вече ще започна да мисля за бъдещето.“