Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мирко Бортолоти ще тества за Торо Росо

Мирко Бортолоти ще тества за Торо Росо

28
0

Мирко Бортолоти ще прави тестове за Торо Росо в началото на декември. Той ще е вторият състезател от Формула 2 заедно с шампиона в сериите Анди Сучек, който ще отиде на пробите на пистата Херес в Испания.

Младежът вече кара болид от Формула 1 в края на сезон 2008 г., при това Ферари. Тогава това бе награда за спечелването на титлата в италианската Формула 3. 19-годишният състезател дори постигна повече от добро време – 59:111 секунди, като това се води за неофициален рекорд на пистата Фиорано. Той е част от програмата на Ред Бул за млади таланти, благодарение на която участва и в новосъздадената F2 и сега в пробите за F1. В генералното класиране за сезона Марко е 4-и, като спечели победа на чешкото трасе Бърно.

Тестовете на Херес, провеждащи се от 1 до 3 декември, са специално насочени към подпомагане на млади автомобилни състезатели. Според ограниченията на пробите за отборите в F1 в тях ще вземат участие пилоти с две или една Гран при през годината. Бортолоти ще е зад волана на Торо Росо през втория ден, а Сучек ще кара Уилямс преди него.

Много съм щастлив и изключително горд – заяви Бортолоти. – Целта ми е да стигна Формула 1 през следващите няколко години, така че да ме изберат за този тест е крайно важно за кариерата ми. Ако мога да отида в F1, би било още по-хубаво, но първо ще се съсредоточа върху теста на Херес.