Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мишлен: Ще върнем шоуто, пилотите ще карат на макс

Мишлен: Ще върнем шоуто, пилотите ще карат на макс

83
0

От Мишлен смятат, че ако заявката им за връщане Ф1 бъде одобрена, те могат да направят гуми, които да позволят на пилотите да карат на максимума. От компанията вече обявиха официално, че искат да се върнат в спорта и са подали нужните документи за това. Според спортния шеф на Паскал Куанон въвеждането на 18-цолови гуми, което е предлагано от французите, ще промени начина, по който пилотите ще подхождат в състезанията.

„Ще видим дали ще ни изберат за доставчик или не, каза Куанон. – Но ние ще предложим възможност на отборите и пилотите да използват гуми, с които колите да се карат на максимума, а състезателите да могат да изявят себе си. Ще върнем удоволствието от състезанията. И ще върнем шоуто. Видяхме миналия уикенд в Льо Ман, че може да се получи супер шоу и представяне. Всеки ще бъдат удовлетворени. Искаме да се говори за спорта по позитивен, а не по негативен начин.”

От компанията вече обявиха, че искат да има отново война на гуми в спорта с два или повече доставчици на гуми. Засега обаче идеята не се подкрепя от шефовете на отборите и не е ясно дали ще бъде одобрена. Куанон обаче смята, че компанията може да извлече много ползи дори ако бъде единствен доставчик на гуми в спорта.