Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мишлен все още иска да се върне в спорта

Мишлен все още иска да се върне в спорта

69
0
Мишлен

Мишлен още има желание да се върне във Формула 1, въпреки че загуби битката с Пирели за единствен доставчик на гуми в спорта за периода 2017-2019 г. Французите напуснаха Гран при след края на 2006 г., а през миналата година изразиха желание да се върнат, след като ФИА обяви конкурс за кандидати, които искат да снабдяват отборите с гуми. Говореше се, че дори може да имаме отново 2 доставчика в спорта от 2017 г., но това отпадна като вариант.

В крайна сметка претендентите, които изпълниха всички изисквания на федерацията, останаха Мишлен и Пирели, като управляващият търговските права в спорта Бърни Екълстоун избра италианската компания. Досегашните 13-цолови гуми ще бъдат запазени в следващите години, докато от Мишлен настояваха за преминаване към 18-цолови.

„Още сме заинтересовани от Ф1, заяви Паскал Куанон, спортен директор на френската компания. – Не сме променили позицията си. Трябва да се премине към 18-инчови гуми. Смятаме, че някой ден това трябва да случи така или иначе. Ако искаш да пренесеш някаква технология от пистата на шосето, имаш нужда от някаква близост между продуктите.”