Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мишлен все още иска да се върне в спорта

Мишлен все още иска да се върне в спорта

20
0
Мишлен

Мишлен още има желание да се върне във Формула 1, въпреки че загуби битката с Пирели за единствен доставчик на гуми в спорта за периода 2017-2019 г. Французите напуснаха Гран при след края на 2006 г., а през миналата година изразиха желание да се върнат, след като ФИА обяви конкурс за кандидати, които искат да снабдяват отборите с гуми. Говореше се, че дори може да имаме отново 2 доставчика в спорта от 2017 г., но това отпадна като вариант.

В крайна сметка претендентите, които изпълниха всички изисквания на федерацията, останаха Мишлен и Пирели, като управляващият търговските права в спорта Бърни Екълстоун избра италианската компания. Досегашните 13-цолови гуми ще бъдат запазени в следващите години, докато от Мишлен настояваха за преминаване към 18-цолови.

„Още сме заинтересовани от Ф1, заяви Паскал Куанон, спортен директор на френската компания. – Не сме променили позицията си. Трябва да се премине към 18-инчови гуми. Смятаме, че някой ден това трябва да случи така или иначе. Ако искаш да пренесеш някаква технология от пистата на шосето, имаш нужда от някаква близост между продуктите.”

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter