Начало Автомобили Mitsubishi Pajero Sport

Mitsubishi Pajero Sport

77
0

По време на автомобилното изложение в Москва (26 август – 7 септември) Mitsubishi Motors Corporation ще представи своя нов Pajero Sport. Новият Pajero Sport ще се предлага само в определени региони като Русия, АСЕАН (Югоизточна Азия), Средния Изток, Латинска Америка и Океания.

Съответно според конкретната локация моделът ще носи и различно име – Montero Sport (в Южна Америка), Nativa (в Латинска Америка) и Challenger (в Австралия). Новият Pajero Sport обаче не е предвиден за Централна и Западна Европа, както и за Северна Америка, тъй като там се фаворизират други типове SUV модели.

Новият Pajero Sport има динамични и спортни контури на купето, като към това автомобилът предлага и доста обширно интериорно пространство. Освен това моделът впечатлява и с комфорт и високо ниво на безопасност. Кабината се предлага с два реда седалки(5 места) и 3 реда седалки ( 7 места). Отделението за багажника пък е водонепромукаемо, което е идеално за използване в свободното време.

Най-новият SUV на Mitsubishi може да бъде задвижван от три типа двигатели, като всички те комбинират добри показатели с отличен разход на гориво. Съответно агрегатите са 2.5- и 3.2-литрови common rail дизели с директен инжекцион, както и 3.5-литров V6 бензинов агрегат.

Mitsusbishi логично са приложили и тук своята философия All Wheel Control, която сама по себе си е възприета по време на надпреварата Париж – Дакар. В момента тя се ползва във всички модели със задвижване на четирите колела. Съответно новият модел ще ползва вариант на тази система – Super Select. Системата разпределя ефективно въртящия момент към четирите колела на всякакви повърхности.