Начало Автомобили Mitsubishi прави тестове на i-MIEV

Mitsubishi прави тестове на i-MIEV

32
0

Mitsubishi планира да започне тестове на своите електрически автомобили i-MIEV заедно с електрическата компания Southern California Edison (SCE). Тестовете ще бъдат ползвани, за да се види как електрическите коли ще могат да бъдат свързвани към бъдещата електрическа мрежа, както и към различни електрически уреди за измерване, развивани от SCE. В допълнение в процеса на съвместната работа може да се разглеждат и бъдещите изисквания за комуникация между автомобилите, за представянето на различни батерии и други подобни. Програмата ще започне от лятото на 2009 година.

“Southern California Edison има повече от 20 години и 16 милиона мили с електрически автомобили, като оперира с най-голямата частна мрежа от електрически превозни средства” – казва Едвард Кяер, директор по електрическия транспорт в SCE. „Новият съвместен проект за електрически автомобили с Mitsubishi допълва настоящата програма на SCE за plug-in хибриди и следващото поколение на напреднали батерии, както и за свързването и контролирането им от следващото поколение измервачи на SCE.”

Smart, която е марка на Daimler, обмисля аналогични тестове със своите предстоящи електрически коли. BMW също превръща 500 от своите Mini в електрически коли, така че да са в унисон с тежките стандарти за вредни емисии в Калифорния.