Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мненията за новите гуми на Пирели са противоречиви

Мненията за новите гуми на Пирели са противоречиви

2475
0
гума, гуми, Пирели
снимка: Спас Генев/spasgp.com

Мненията на пилотите за новите гуми на Пирели като цяло са противоречиви. Това обясни спортният директор на италианския доставчик Марио Изола.

В отминалите 2 дни тестове в Абу Даби състезателите имаха възможност да изпробват продуктите на Пирели, които сa предназначени за 2020 г. Тяхното използване догодина обаче не е сигурно.

Ако 70% от тимовете (7 от 10) гласуват за това гумите от тази година да останат и за следващата, то това ще бъде уважено от шефовете на спорта.

„Първоначалните мнения са противоречиви“, обясни Изола. „Част от пилотите намират подобрение в някои от характеристиките на гумите, но в други не откриват такова. В някои случаи новите гуми не работят на очакваното ниво. Затова няма да е лесно да разберем реалното представяне на гумите.“

Изола обясни, че сегашните коли са много сложни. И всеки път когато промениш нещо малко по автомобила, от която важна част са гумите, реакцията и разликата в усещането са големи.

„Затова трябва да седнем, да погледнем данните с пилотите, да получим от тях обратна информация и да накрая да разберем кое е най-доброто решение. А то е или да изберем новите гуми, или да останем с тези от 2019 г., заяви италианецът.

Нямаме притеснения ако останем със сегашните гуми, защото продуктите ни от 2019 г. са много добри. Имахме вълнуващ сезон с много екшън и добри състезания.“

Изола завърши с това, че решението кои гуми ще бъдат използвани догодина трябва  да бъде взето до 9 декември. Което означава, че в Пирели нямат много време.