Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ръсел с най-добро време в последния ден от тестовете

Ръсел с най-добро време в последния ден от тестовете

2350
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел, снимка: Мерцедес

Джордж Ръсел беше най-бърз в последния ден от тестовете на гумите на Пирели за 2020 г. в Абу Даби. Пилотът на Уилямс днес се прехвърли в болида на Мерцедес и постигна 1:37.204 мин. в най-добрата си обиколка от общо 145.

Вчера в първия ден от изпитанията най-бърз бе титулярът на Сребърните стрели Валтери Ботас, който записа постижение от 1:37.124 мин.

Втори днес се класира Шарл Льоклер с Ферари. Пилотът от Монако обаче приключи деня 2 часа преждевременно. На 13-и завой той изпусна задницата на колата си SF90 и се удари в бариерите. Пораженията по болида бяха твърде големи и той не излезе повече до края на деня.

Инцидентът причини спирането на сесията, което бе единственото за деня. Льоклер завърши с общо 103 обиколки с най-добро време от 1:37.401 мин.

След него се нареди Ланс Строл с Рейсинг Пойнт, който бе последният с време под 1:38 мин за обиколка. Челната петица допълниха Пиер Гасли с Торо Росо с най-много обиколки от всички (146), и Карлос Сайнц с Макларън.

Цял ден днес тестове отново прави новият пилот на Рено Естебан Окон. Той прави предимно дълги серии от обиколки и даде 6-и резултат, следван от Алекс Албон с Ред Бул, Антонио Джовинаци с Алфа Ромео и Никола Латифи с Уилямс. За Хаас днес изпитания правеше Пиетро Фитипалди.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter