Начало Автомобили Мобилен автосалон представя новото BMW Серия 1

Мобилен автосалон представя новото BMW Серия 1

31
0
1 Series,autosalon,BMW

По повод пазарната премиера на новото BMW Серия 1 в София пристига първият BMW мобилен автосалон. Той е част от мащабна кампания на немския премиум производител за представяне на новия модел. Тя включва 8 държави в Централна и Източна Европа и има за цел да покаже новия модел в неговата естествена среда – сърцето на големия град. Мобилният автосалон ще бъде в България в периода 28 -29 септември 2011 г. пред централния вход на The Mall и ще приема посетители от 11:00 до 21:00 часа. Освен да се запознаят с характеристиките на новия модел в Автосалона посетителите ще могат да заявят желание за пробно шофиране.
Новото BMW Серия 1 е наследник на успешното първо поколение на компактния премиум автомобил, продаден в над 1 милион екземпляра в целия свят.
Второто поколение на модела впечатлява с модерен и атрактивен дизайн, силно повлиян и от уникалната за този клас концепция – задно задвижване и надлъжно монтиран отпред редови двигател. Специално подбрани дизайнерски елементи, съчетани в линиите Urban и Sport, които BMW за първи път предлага с новия модел, позволяват индивидуализиране на автомобила според характера и начина на живот на неговия собственик. При въвеждането си на пазара BMW Серия 1 се предлага с пет високоефективни четирицилиндрови двигатели с технологията BMW TwinPower Turbo. Бензиновите двигатели предлагат спортно разгръщане на мощността, комбинирано с ниски разход на гориво и нива на вредните емисии. 1,6-литровите двигатели разполагат с мощност от 136 к.с. при BMW 116i и 170 к.с. при BMW 118i. Независимо от увеличената им мощност спрямо предишните модели, в същото време разходът на гориво на агрегатите е намален с до 10 %.
Модернизираните 2-литрови турбодизели с променлива геометрия на турбината и директно впръскване Common-Rail са с мощност от 116 к.с. при BMW 116d, 143 к.с. при BMW 118d и 184 к.с. за BMW 120d.. Благодарение на многобройните технологии от програмата BMW EfficientDynamics, с които BMW Серия 1 е оборудвано, то поставя нови стандарти по отношение на ефективността в своя клас. В допълнение специалният режим ECO PRO променя управлението на двигателя и оптимизира по отношение на ефективността работа на отоплителната и климатичната инсталации, подгряването на страничните огледала и на седалките. Така се постига допълнителна икономия на гориво и вредни емисии.