Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Монца все по-близо до нов договор за домакинство на Гран при

Монца все по-близо до нов договор за домакинство на Гран при

26
0

Пистата Монца е все по-близо до нов договор за домакинство на кръг от Формула 1. Трасето, част от региона Ломбардия, беше освободено от данъчните такси в размер на 10 милиона евро след решение на сената в Италия и тези пари ще бъдат инвестирани в плащането на по-голяма годишна такса за домакинството на Гран при на Италия. Управляващият търговските права на спорта Бърни Екълстоун обяви, че тези новини са определено добри.

„Щастливи сме и искаме да продължим (да провеждаме състезанията) на Монца със сигурност. Но искаме да го правим при същите условия на плащане, при които са поставени и другите страни домакини в Европа, защото няма отстъпки.”

Предполага се, че с тези допълнителни пари вече ще може да се плаща по-висока такса, която да удовлетворява Екълстоун. Предстоят преговори, като е възможно новата сделка да бъде обявена още в дните на тазгодишната Гран при на Италия (4-6 септември).

„Без тези такси можем да постигнем споразумение с Екълстоун в началото на септември, заяви Роберто Марони, управляващ региона Ломбардия пред „Гадзета дело Спорт“. – Тази седмица ще се срещна с Андреа Дал’Орто (президентът на управляващата компания на Монца) за постигане на съгласие по въпроса с кмета на Милано и пистата Монца в края на август. Състезанието трябва да остане на Монца.”