Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Монтедземоло иска политическите скандали в F1 да спрат

Монтедземоло иска политическите скандали в F1 да спрат

46
0

Лука ди Монтедземоло отправи призив за прекратяване на политическите караници във Формула 1, тъй като според него почитателите на спорта вече са се уморили.

Тази седмица бе постигнато примирие между ФИА и ФОТА. Макс Мозли обаче заяви, че тимовете са нарушили споразумението и заплаши, че опасността от разцепване на шампионата все още съществува.

Президентът на Ферари от своя страна запази абсолютно хладнокръвие, заявявайки, че всички трябва да се концентрират върху пивишаване качеството на спорта вместо върху безпредметни караници. Нещо повече, италианецът дори счита, че най-щастливи от прекратяването на спора между ФИА и ФОТА са привържениците на Формула 1.

„Изключително съм доволен от постигнатото споразумение и не бях изненадан, защото разбирам зрителите. Те сe дразнят от всички тези полемики – официалните съобщения на двете страни, неясните правила, регламента, който се променя на всеки 6 месеца – обясни Монтедземоло. – Сега се нуждаем от стабилност. Трябва ни мир и прозрачност. Обичаме Формула 1 и искаме както винаги тя да е екстремна по отношение на технологиите и конкуренцията. Най-добрите пилоти, най-добрите екипи, най-добрите коли, това е което се опитваме да постигнем. Доволен съм от резултата, както и от позитивната атмосфера, която намерих в Париж при Световния моторспорт съвет и ФИА. Затова считам, че заедно с ФИА постигнахме чудесно споразумение за напред. Сега да спрем с всички спорове, защото обичаме Формула 1. Не искаме да допринясяме за прекратяването на цялата тази прелест и уникалните елементи, които има F1.“

Монтедземоло обясни още желанието на ФОТА да бъде пряко свързана с взимането на решения по отношение на спорта, тъй като иска да помогне за привличането на повече зрители, билетите да станат по-евтини, а самите надпревари по-атрактивни.