Начало Други Монтоя се връща в Индикар

Монтоя се връща в Индикар

66
0
Кони Монтоя,Марио Тайсен,Хуан Пабло Монтоя

Хуан Пабло Монтоя се връща в Индикар, след като договорът му с Чип Ганаси Рейсинг в сериите НАСКАР не бе подновен за 2014 г. Колумбийският пилот караше в шампионата с едноместни състезателни автомобили преди 14 години, когато си тръгна, за да стане част от Формула 1.

Състезателят, който след броени дни (на 20 септември) ще навърши 38 години, подписа контракт с Роджър Пенске и ще е съотборник на Елио Кастроневес и Уил Пауър. Той караше в НАСКАР, откакто напусна F1 през 2006 г.

Наистина съм развълнуван да се присъединя към този легендарен отбор в началото на следващата година. Имал съм възможността да карам за някои от най-добрите екипи в света и винаги съм се възхищавал на Роджър Пенске и неговата организация. За мен е чест, че ми предоставен шанс да съм част от Тийм Пенске – коментира Монтоя.

Самият собственик на тима отбеляза, че Хуан Пабло е доказан победител във всички категории автомобилен спорт, в които е участвал:

– Той е спечелил много надпревари и шампионати, като има изключително верни почитатели. Нямаме търпение да продължим да бележим успехи заедно и вярваме, че ще е страхотно допълнение към Тийм Пенске.

Монтоя спечели титлата в КАРТ в дебютната си 1999 г., а през 2000 г. победи в легендарната надпревара Инди 500. Присъедини се към Уилямс във Формула 1 за сезон 2001 г. През 2005-та стана част от Макларън, които напусна в края на 2006 г.