Начало Други Монтоя стана част от младежката програма на Ред Бул

Монтоя стана част от младежката програма на Ред Бул

1765
0
Себастиан Монтоя
Себастиан Монтоя, снимка Ред Бул Контент Пуул

Себастиан Монтоя стана част от младежката програма на Ред Бул. 17-годишният състезател и син на бившия пилот от F1 Хуан Пабло Монтоя официално се присъедини към семейството на австрийската компания.

Монтоя участваше в различни картинг шампионати в Америка от 2013 до 2019 г. След това той дебютира в италианската и германската Формула 4 с екипа на Према. През 2021 г. той финишира на четвърта позиция в италианската F4 и записа 9 подиума.

Миналата година 17-годишният състезател кара в различни регионални формули в Азия и Европа. Монтоя също така взе участие в избрани състезания в клас LMP2 на американския шампионат за издръжливост IMSA за отбора на DragonSpeed. Там той бе заедно със своя баща и мениджър Хуан Пабло.

Освен това Монтоя се включи в F3 по време на уикенда на пистата Зандвоорт. Колумбийско-американският състезател записа бе част от екипа на Кампос Рейсинг и записа две осми места на легендарното нидерландско трасе. До момента това е единственото му участие в поддържащата серия на Формула 1.

Монтоя-младши вече бе спонсориран от Ред Бул. Сега компанията за енергийни напитка реши разшири подкрепата си към него и да го включи в младежката си програма.

През следващите два месеца 17-годишния младеж ще участва в регионалния шампионат Formula Regional Middle East Championship. Там той ще кара за екипа на Hitech. Все още не се знае къде ще се се състезава Монтоя през останалата част на годината. Има вероятност той отново да запише няколко участия в IMSA заедно със своя баща.

„Радвам се да обявя, че вече съм част от официалния младежки отбор на Ред Бул. През изминалата година от спортистите, които бяха спонсорирани от марката з енергийни напит. Сега ще работим заедно за крайната цел, която е участие в F1“, написа Монтоя-младши в Инстаграм.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Sebastian Montoya (@sebasmontoya58)

Монтоя е третото скорошно попълнение в младежката програма на Ред Бул. Преди това австрийците подписаха  заедно с вицешампионат от F3 Зейн Малоуни, както и с Енцо Фитипалди. Звездата от F2 е внук на двукратния световен шампион във Формула 2 Емерсон Фитипалди, както и брат на резервния пилот на Хаас Пиетро Фитипалди.