Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Монца ще продължи да приема Ф1, твърди Екълстоун

Монца ще продължи да приема Ф1, твърди Екълстоун

34
0

Управляващият търговските права във Ф1 Бърни Екълстоун заяви, че пистата Монца най-вероятно ще продължи да приема кръг от Гран при и в бъдеще. Изказването на Екълстоун пред „Гадзета дело Спорт” идва само дни след като в друго италианско издание – Il Fatto Quotidiano се появи информация, че организаторите на състезанието и британския милиардер не са се разбрали относно годишната такса за домакинство и пистата е пред отпадане от календара за 2017 г.

В нея се съобщаваше, че президентът на Автомобилния клуб на Италия Анджело Дамиани и президентът на Автомобилния клуб на Милано Иван Капели били предложили 18 млн. евро, докато Екълстоун искал 25 млн. Сега обаче Бърни твърди, че дискусиите продължават и е сигурен, че ще се стигне до споразумение.

Според боса на Ф1 също така тази година Мерцедес и Ферари ще си поделят победите в шампионата и ще има битка, като в крайна сметка титлата ще вземе немският тим и по-специално Люис Хамилтън.

Относно форматът на квалификацията Екълстоун е на мнение, че трябва да се продължи с новия такъв от Австралия, но отборите искат връщането на стария формат. Какъв ще бъде окончателният вид на квалификацията за Бахрейн ще бъде решено днес по-късно от Световния съвет на ФИА и Комисията на Ф1.