Начало Formula E News Мортара е победител в Хонконг след наказание на Бърд

Мортара е победител в Хонконг след наказание на Бърд

597
0
Едоардо Мортара
Едоардо Мортара, снимка: Формула Е

Едоардо Мортара от екипа на Venturi бе обявен за победител в еПри на Хонконг, 5-и кръг от шампионата на Формула Е. Това е първи успех за тима в електрическите серии, както и за самия пилот.

Това стана факт, след като завършилият първи Сам Бърд от екипа на Virgin Racing беше наказан с добавяне на 5 секунди към времето му заради удар срещу Андре Лотерер от DS Techeetah.

Последният водеше, но в самия край след контакт от атакуващия отзад Бърд спука гума и не завърши. С наложената санкция Бърд се смъкна от първо на 6-о място. А позициите на подиума допълниха Лукас ди Граси от Audi Sport и Робин Фрийнс от Virgin.

Четвърти и 5-и са Даниел Абт от Audi Sport и Фелипе Маса от Venturi. Това е най-доброто класиране в шампионата за бившия пилот от Формула 1.

„Водех състезанието и бях ударен силно отзад от Сам, обясни Лотерер. – Това разби окачването ми и гумата. Веднага усетих това, но не опитах да стигна до края. Не успях. Той ме използва като средство да спре и не мисля, че тази маневра беше коректна.“