Начало Formula E News Мортара спечели в Маракеш и поведе в класирането при пилотите

Мортара спечели в Маракеш и поведе в класирането при пилотите

313
0
Едоардо Мортара, Вентури
Едоардо Мортара, снимка Формула Е

Едоардо Мортара спечели състезанието в Маракеш. Мароканският град бе домакин на десетия кръг от сезон 2021-2022 във Формула Е. Пилотът на Вентури удържа на атаките на пилотите на DS Techeetah и триумфира на уличното трасе. Това бе трети успех за Мортара от началото на тазгодишната кампания. Преди това той спечели по едно от състезанията в Дирия и Берлин. Подиумът бе допълнен от Антонио Феликс да Коща (DS Techeetah) и Мич Еванс (Ягуар Рейсинг).

Най-доброто потегляне бе за победителя в квалификацията в Маракеш Антонио Феликс да Коща. Португалецът успя да задържи зад себе си Мортара и Верн. Зад тях Еванс си пробиваше път напред след като изпревари Оливър Аскю и Паскал Верлайн.

Един от най-запомнящите се моменти в състезанието в Маракеш бе изпреварване на Ник де Врийс. Настоящият световен шампион спря много рязко и блокира предните гуми. Все пак той успя да мине пред Аскю.

Друго интересна изпреварваща маневра бе направена от Алекс Симс. Пилотът на Махинра Рейсинг мина пред Робин Фрайнс (Енвижън Рейсинг).

След преминаването през активиращите режими Мортата излезе начело, следван от Верн и да Коща. Двукратният шампион разполагаше с повече електрическа енергия, но така и не успя да извърши атака. След това екипът на DS Techeetah нареди на португалеца да пропусне своя съотборник.

В последните минути Верн започна да изостава и пропусна да Коща. Португалецът се доближи до Мортара, който се защитаваше по много добър начин. Междувременно Еванс атакува Верн малко след изтичането на времето и се изкачи до третата позиция.

Борбата за първата позиция в Маракеш на практика приключи в последния тур, когато Мортара отвори комфортен аванс пред да Коща. По този начин състезателят на Вентури спечели трета победа от началото на сезона във Формула Е и поведе в класирането при пилотите. Втори и трети завършиха Антонио Феликс да Коща и Мич Еванс.

Четвъртото място бе заето от Жан-Ерик Верн с втория болид на DS Techeetah. Пети финишира Лукас ди Граси (Вентури), следван от Ник де Врийс (Мерцедес) и Джейк Денис (Андрети Аутоспорт). Място в зоната на точките намериха още Щофел Вандоорн (Мерцедес), Сам Бърд (Ягуар Рейсинг) и Оливър Роуланд (Махинда Рейсинг).