Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мотивацията ми е същата като преди, настоя Райконен

Мотивацията ми е същата като преди, настоя Райконен

60
0
Кими Райконен

Кими Райконен настоя, че мотивацията му не се е променила от момента, в който подписа договор и бе обявено, че догодина се връща във Ферари. Контрактът бе обявен след Гран при на Италия и от тогава финландецът се класира съответно 13-ти на грида в Сингапур и девети на стартовите решетки в Корея и Япония. Резултатите му в състезанията са много по-добри – съответно трети, втори и пети в последните три надпревари.

Квалификационното представяне обаче отново върна на дневен ред въпроса относно мотивацията на световния шампион във Формула 1 за 2007 г., който днес навършва 34 години. Кими от години обяснява, че всичко в това отношение е наред при него. Настоящият случай не е изключение – той е категоричен, че договорът с Ферари не е променил по никакъв начин подхода му към състезанията.

Това никога не се променя и при мен ситуацията е същата като в началото на годината. Фактът, че догодина ще съм в друг отбор, определено не води до нещо различно сега. Все още искам да печеля състезания тази година. Не се интересувам само да карам без да натискам. Желанието ми е да дам най-доброто от себе си. Понастоящем не се интересувам какво ще се случи догодина – заяви Райконен.

Финландецът допълни, че ако изпитваше съмнения или нежелание да се състезава, изобщо нямаше да се появява на надпреварите.

Няма причина да върша каквото и да било, недоставящо ми удоволствие. Със сигурност има много неща, които не ми допадат, но надпреварите компенсират за тях. Доволен съм как върви всичко досега и се надявам в бъдеще на още по-добри представяния. Но винаги съм казвал, че ако не ми харесва, просто няма да дойда за следващото състезание – каза още Кими.

Шефът на Лотус Ерик Булие заяви от своя страна, че не вярва на Райконен да му липсва мотивация. Той предположи, че известният спад в квалификационната му форма може да се дължи на невероятното представяне на Ромейн Грожан:

– Според мен всичко това може да е свързано повече с факта, че Ромейн се върна в играта.