Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мотивацията на Райконен е непокътната, заяви самият Кими

Мотивацията на Райконен е непокътната, заяви самият Кими

41
0
Кими Райконен

Мотивацията на Кими Райконен е непокътната, заяви самият пилот. Той заяви освен това, че се надява Ферари да си върне формата до края на настоящия сезон във Формула 1.

Световният шампионат за 2007 г. е едва 12-ти в класирането при пилотите след проведени шест кръга от първенството. Най-добрата му позиция на грида е пета, а най-доброто класиране в състезание – седми. Финландецът все още се бори с автомобила си – не успява да настрои оптимално F14 T, който не пасва на неговия стил на управление. Наскоро въпросът дали е мотивиран (често появяващ се през кариерата му) отново бе зададен и Райконен ядосано отговори, че всичко е свързано с мотивацията.

Имам повече опит в сравнение с времето, когато взех титлата. Освен това съм няколко години по-възрастен, макар да не ги усещам. Все още имам огромно желание да се състезавам. Както вече съм казвал, имаме огромно количество работа, но мисля, че ще оправим проблемите си. Нужно е обаче време. Ако се справим преди края на сезона, резултатите ще дойдат, защото мотивацията ми е непокътната – заяви Кими пред официалния уебсайт на Ферари.

Според него в момента за който и да е отбор е много трудно да предизвика Мерцедес, но все пак не се знае какво може да стане:

Иска ми се ние да можехме да го сторим, макар че би било сложно – особено за мен, като се има предвид позицията ми в шампионата. Но аз съм свикнал да се боря и заедно с отбора, който се труди упорито по развитието на F14 T, се надявам да постигнем някои добри резултати.

Кими допълни, че в момента е изцяло съсредоточен върху Формула 1, но мисли и за живота след Гран при и за него връщане в ралитата е възможно.