Начало Moto News Moto GP: Стонър с първа позиция на Ещорил

Moto GP: Стонър с първа позиция на Ещорил

38
0
Кейси Стонър

Кейси Стонър от екипа на Repsol Honda спечели първата си полпозишън за сезона на пистата Ещорил за Гран При на Португалия. Втори стана неговият съотборник Дани Педроса.
В инфарктните последни четири минути на сесията Стонър постигна 1:37,188 и измести Педроса на второ място, който се бори да повтори победата си на тази писта от миналата година. Трети на първа редица се нареди Кал Кръчлоу от сателитния тим Monster Yamaha Tech 3. Той ще стартира за втори път от първа редица в общо три състезания.
Водещ на втора редица бе пилотът на Yamaha Factory Racing Хорхе Лоренсо, който не остана доволен от представянето си в сесията. За първи път в кариерата си той няма да стартира от първа редица на Ещорил. След него – пети бе съотборникът му Бен Спийс, който направи своята бърза обиколка, но преди това имаше проблеми с трафика и се удари с пилота на Speed Master Матия Пасини. Последен на втора редица е Алваро Баутиста от San Carlo Honda Gresini, който е доволен досега от уикенда и се чувства комфортно на своята Honda. Седмото място е за съотборника на Кръчлоу – Андреа Довициозо, който бе победен от британеца за трети пореден път в квалификация.
Зад тях – осми бе Хектор Барбера от сателитния Pramac Racing, най-бързият с мотоциклет Ducati. Едва девети се нареди Валентино Роси от заводския Ducati Team. Роси естествено не е доволен от своята позиция на старта, но е пред съотборника си Ники Хейдън, котйо стана 10-и. Най-бързият пилот със CRT машина е Алекс Еспаргаро от Power Electronics Aspar – 12-и.
Сесията бе спряна с червен флаг 11 минути преди края, след като Ранди де Пюние от Power Electronics Aspar загуби контрол на предницата на мотора си и се сблъска с Колин Едуардс (NGM Mobile Forward Racing), който бе в бавна обиколка, след излизане от питлейна. Едуардс е със счупена лява ключица, а Де Пюние с одрани пръсти.