Начало Moto News Moto2: Caterham надяна цветовете на AirAsia за сезон 2014

Moto2: Caterham надяна цветовете на AirAsia за сезон 2014

51
0

Новият отбор Caterham Moto2, който дебютира в средния клас този сезон, показа цветовете си и основния си спонсор AirAsia. Авиокомпанията AirAsia, както и Caterham е собственост на малайзийския бизнесмен Тони Фернандес. Официалното име на тима ще бъде AirAsia Caterham Moto Racing Team.
Пилоти в екипа са американският шампиона Супербайк Джош Херин и звездата и световен вицешампион от 125 куб. см в Гран При Йохан Зарко. Caterham си партнира за шасито със Suter. Шефът на тима Миа Шаризман коментира: Двуколесният моторспорт е ново начинание за Caterham Group и ние вярваме, че това ще бъде дългосрочен проект. Това е вълнуващ момент за нас и аз  искам да благодаря на AirAsia за този възможност. Страхотно е да се види тяхното развитие и ангажимент към спорта – от първоначално подпомагане на едно събитие, до тяхната подкрепа на малайзийския пилот Зулфами Хайрудин, който ще се състезава в клас Moto3 тази година. Вярвам, че партньорството ни с AirAsia като отбор от Moto2 е следващата прогресивна стъпка и ще предостави отлична възможност да се откриват и развиват азиатски състезатели в световния шампионат. Отборът ни е с приповдигнато настроение и се надяваме да покажем нашата благодарност към AirAsia през цялата година, като постигаме добри резултати.
Caterham ще направи дебют в цветовете си – бяло и червено на предсезонните тестове на Херес следващата седмица – от 11 до 13 март.