Начало Moto News MotoE: Ерик Гранадо триумфира в първото състезание на Херес

MotoE: Ерик Гранадо триумфира в първото състезание на Херес

206
0
Ерик Гранадо
Ерик Гранадо, снимка LCR Team

Ерик Гранадо триумфира в първото състезание на Херес. Испанската писта е домакин на първия кръг от сезон 2022 в световната купа на МоtoE. Пилотът на LCR E-Team пресече карирания флаг на първа позиция. Втори финишира Доминик Агертер (Dynavolt Intact GP MotoE). Последното място на подиума зае Матео Ферари от екипа на Грезини Рейсинг.

В едно типично забавно състезание, цели петима състезатели се бореха за победата. Именно в тази група Мигел Понс (LCR E-Team) и Матиа Касадей (Pons Racing 40) имаха сблъсък в шестата обиколка.

До средата на състезанието с дължина от осем обиколки,  Гранадо и Агертер  настигнаха водещата тройка, за да се стигне до битка между петима пилоти в челото на колата. Ектор Гарзо все още бе втори, когато се опита да влезе от вътрешната страна и да си върне първата позиция от Касадей в шести навой на обиколка номер 6. Испанецът не успя да направи тази маневра и вместо това беше изпреварен от Гранадо в завой номер 8.

Това даде на бразилеца добра възможност да излезе начел. Той се гмурна на последния завой и оглави класирането. 

Зад него Понс обаче реши, че ще направи двойно изпреварване. Испанецът се опита да последва Гранадо през намаляваща пролука от вътрешната страна на Касадей, при което двамата се сблъскаха странично. Това доведе до падане на италианеца.

Испанският състезател получи наказание преминаване през дългата обиколка. Понс така и не изпълни тази санкция от стюардите на ФИМ и бе санкциониран с добавяне на три секунди към неговото време.

В крайна сметка, Ерик Гранадо спечели първото състезание на испанската писта Херес. Втори и трети завършиха Доминик Агертер и Матео Ферари.

Четвърти и пети се класираха Ектор Гарзо (Tech 3 E-Racing) и двукратният шампион в MotoE Жорди Торес (Pons Racing 40). Tоп 10 допълниха Хикари Окубо (Аvant Ajo MotoE), Aлекс Ексринг (Tech 3 E-Racing), съотборникът на Ерик Гранадо Мигел Понс, Марк Алкоба (Aspar Team) и Лукас Тулович (RNF MotoE Team). Германецът кара на мястото на контузения Брадли Смит.