Начало Top Moto News MotoE: Касадей триумфира във втория старт на пистата в Портимао

MotoE: Касадей триумфира във втория старт на пистата в Портимао

14
0
Матиа Касадей
Матиа Касадей, снимка Мишлен

Матиа Касадей (LCR E-Team) триумфира във втория старт на пистата в Портимао. Действащият световен шампион записа първи успех за новата кампания в MotoE. Втори и трети в последния старт в Портимао финишираха Ектор Гарзо (Dynavolt Intact GP MotoE) и Оскар Гутиерес (Axxis – MSI).

Портимао бе домакин на кръг №1 от сезон 2024 в световния шампионат на MotoE.  Домакин на състезанията е пистата „Аутодромо Интернасионал до Алгарве“ с дължина 4.592 км и разположена близо до град Портимао. Това е първият случай, в който MotoE се състезава на уникалното португалско трасе. По-рано днес се проведе първия старт, който беше спечелен от Николас Спинели

Времето в Портимао отново беше сухо, слънчево и сравнително темпо. Температурата на въздуха беше 22 градуса, а тази на асфалта- 32. Влажността отново беше около 50 %.

Спинели имаше най-добра стартова реакция и поведе в състезание №2 на пистата в Портимао. Зад италианеца се наредиха Гранадо, Касадей, Гарзо, Законе и Гутиерес. Законе получи наказание преминаване през дългата обиколка заради инцидента с Жорди Торес в първото състезание.

Гарзо поведе след началото на обиколка №2 в Портимао. Испанецът изпревари Спинели в края на дългата старт-финална права. Касадей също спечели една позиция. Същевременно Спинели беше наказан заради неправилно позициониране на стартовата решетка. Малко след налагането на наказанието италианецът претърпя катастрофа и отпадна.

В следващите обиколки Касадей и Гарзо си размениха на няколко пъти първото място. Близо зад тях се движеха Гутиерес, Гранадо и Торес и Тулович.

Борбата за победата във втория старт в Портимао беше буквално до последния завой. Касадей в крайна сметка финишира на първа позиция. Действащият световен шампион записа първи успех за сезон 2024 в MotoE. До него на подиума се качиха Гарзо и Гутиерес.

Четвърти и пети се класираха Ерик Гранадо (LCR E-Team) и Жорди Торес (Aspar Team). Шести и седми останаха Лукас Тулович (Dynavolt Intact GP MotoE) и Кевин Занони (Aspar Team). Място в челната десетка намериха още Матео Ферари (Грезини), Андреа Мантовани и Масимо Роколи от отбора на Klint Forward Factory Team).

С това се сложи край на първия кръг от сезон 2024 в MotoE. Следващият кръг е на 11 май на френската писта Льо Ман. В общото класиране води Касадей пред Гарзо, Спинели, Тулович и Занони.