Начало Top Moto News MotoE: Касадей записа дубъл в Австрия

MotoE: Касадей записа дубъл в Австрия

66
0
Матиа Касадей
Матиа Касадей, снимка Мишлен

Матиа Касадей спечели и второто състезание в Австрия. Пилотът на HP Pons Los40 записа трети успех от началото на сезона в MotoE. Втори завърши Матео Ферари (Грезини Рейсинг), а последното място на подиума бе заето от Кевин Занони (Sic58 Squadra Corse).

Ред Бул Ринг прие кръг №6 от сезон 2023 в световния шампионат на MotoE. Състезанията се провеждат на писта с дължина 4.348 км. Ред Бул Ринг е едно от трасетата, които са домакини на надпревари от MotoE от 2019 г. насам. По-рано днес се проведе първото състезание в Австрия, което бе спечелено от Касадей

Времето преди старт №2 в Австрия бе сухо и слънчево. Температурата на въздуха бе 31 градуса, а тази на асфалта- 35.

Занони отново имаше най-добра стартова реакция и поведе. Зад италианеца бяха Касадей, Гранадо, Ферари, Гарзо, Окубо, Понс и Торес. За разлика от първия старт, този път нямаше инциденти в първата обиколка на пистата „Ред Бул Ринг“.

Касадей поведе в края на първата обиколка на втория старт в Австрия и опита да се откъсне напред. Зад него се движеха Занони, Гранадо, Ферари, Гарзо, Окубо, Понс и Торес. Разликите бяха изключително малки.

Касадей удържаше първото място след преполовяването на втория и последен старт в Австрия. Италианецът поддържаше малък пасив спрямо Ферари и Занони. Същевременно Ерик Гранадо (LCE E-Team) падна на втори завой, но успя да се качи на своя мотор и да се върне обратно.

В последната обиколка в старт №2 в Австрия се разрази сериозна битка за победата. Касадей в крайна сметка успя да задържи първото място до развяването на карирания флаг. Така той записа дубъл на Ред Бул и общо трети пореден успех за тази година. Подиумът допълниха Ферари и Занони.

Четвърти финишира Мигел Понс (LCR E-Team), следван от Ектор Гарзо (Dynavolt Intact GP) и Жорди Торес (Aspar Team). Място в челната десетка намериха още Ранди Круменахер (Dynavolt Intact GP), Хикари Окубо (Tech3 E-Team), Андреа Мантовани (RNF MotoE Team) и Кевин Манфреди (Sic58 Squadra Corse).

Във временното класиране Торес продължава да води с аванс от 15 точки спрямо Касадей. В топ 5 попадат още Ферари, Гарзо и Круменахер.