Начало Moto News MotoGP: Aprilia избраха мотора, който ще използват през 2015

MotoGP: Aprilia избраха мотора, който ще използват през 2015

84
0

Aprilia обявиха, че са избрали мотоциклета, който ще използват за сезон 2015 в MotoGP, след като имаха два варианта на втория тест Сепанг.
Италианският производител се върна във висшия клас година предсрочно, като с това развиха подобрена версия на мотоциклетите ART от миналата година, преди да дебютират с изцяло нов прототип през 2016 г. В интервю за Crash.net, тим мениджърът на Aprilia Racing Романо Албеисано заяви, че целта им за първото състезание в Катар и да завършат в зоната на точките.

Освен това, той обясни, как са решили кой мотор ще използват и защо са убедени, че той е най-добрата платформа за развитие по време на сезона. По време на тестовете на Сепанг 2, техният екип пусна две версии на техния RS-GP. Версията Step 1 бе тествана през ноември миналата година, а варианта Step 2 е нов. Алваро Баутиста и Марко Меландри единодушно обявиха, че предпочитат Step 1.

Албесиано заяви, че RS-GP е с по-малка мощност, но са щастливи, че машината е лесна за управление. На следващия тест, който започва в събота на 14 март,  целта е да се развие тракъшън контрола така, че да компенсира времето, което губят при излизането от завоите. Той посочи още, че липсата на темпо Марко Меландри може да се дължи на факта, че все още не свикнал с гумите Bridgestone, използвани в MotoGP. Отборът се надява да стане по-конкурентен в последните тестове в Катар.