Начало Moto News MotoGP: Брадъл най-бърз в първия ден на Бърно

MotoGP: Брадъл най-бърз в първия ден на Бърно

37
0

Една късна бърза обиколка на Щефан Брадъл от екипа на LCR Honda MotoGP, изпрати световния шампион Хорхе Лоренсо на второ място в първите тренировки за Гран При на Чехия. Трети стана миналогодишният победител Дани Педроса (Repsol Honda Team).

Лоренсо бе най-бърз и в двете тренировъчни сесии, като в първата оглави класирането с 1:56,698. Във втората испанецът от Yamaha Factory Racing имаше време 1:56,538, но Брадъл бе по-бърз с 3 стотни от секундата и даде време 1:56,500. От своя страна Педроса изостана от Лоренсо с 6 стотни.

Четвърти стана Валентино Роси с втората машина на Yamaha Factory Racing, като изпревари лидера в шампионата Марк Маркес (Repsol Honda Team). На следващите две места – 6-и и 7-и се класираха двамата от Monster Yamaha Tech3 Кал Кръчлоу и Брадли Смит. Топ 10 допълниха Алваро Баутиста (GO&FUN Honda Gresini) и дуото на Ducati Team Андреа Довициозо и Ники Хейдън.

Пилотът на Ignite Pramac Racing Микеле Пиро, който замени контузилия се отново Бен Спийс на квалификациите в Индианаполис стана 13-и. Австриецът Мартин Бауер, който дебютира в кралския клас с уайлдкард за екипа на Remus Racingстана 23-и от 25 пилоти. Двамата чешки пилоти Карел Абрахам (Cardion AB Motoracing), който кара с контузено рамо и Лукаш Пешек (Came IodaRacing Project) станаха съответно 22-и и 24-и. Лош ден имаше пилотът на Фаусто Грезини – Брайън Старинг, който загуби контрол над своя CRT мотоциклет в първата сесия и катастрофира.