Начало Moto News MotoGP: Довициозо №1 след петъчните тренировки в Катар

MotoGP: Довициозо №1 след петъчните тренировки в Катар

38
0
Довициозо,Хонда,Ямаха

Андреа Довициозо с Ducati бе най-бърз и в двете днешни свободни тренировки за Гран при на Катар, първи кръг от сезона в MotoGP. Италианецът постигна 1:54.361 мин във втората, което бе и най-доброто време за деня.

Така той изпревари само с 0.006 сек Данило Петручи от Pramac Ducati. Сесията се поведе под светлините на прожекторите, както ще бъдат утрешната квалификация и състезанието в неделя.

В първата тренировка на светло отново Дови бе най-бърз, като постигна 1:55.366 мин. На 61 хилядни след него бе ветеранът Валентино Роси с Yamaha.

Тези постижения бяха подобрени първо от Кал Кръчлоу с LCR Honda във втората. След това шампионът Марк Маркес с Repsol Honda записа 1:55.043 мин и поведе.

В последните минути пилотите масово започнаха да правят много бързи турове, като Алекс Ринс със Suzuki излезе начело за кратко, преди на върха да се установи Петручи с 1:54.367 мин.

В края обаче Довициозо слезе до 1:54.361 мин и остана начело до карирания флаг. Алекс Ринс завърши 3-и, следван от Хорхе Лоренсо с второто заводско Ducati и Андреа Яноне със Suzuki.

Маркес и Педроса се наредиха 6-и и 7-и пред Кръчлоу, който пък остана пред Роси и Йохан Зарко от Yamaha Tech 3. Първите 10 пилоти се събраха в едва половин секунда и това предвещава много оспорвана битка утре.