Начало Moto News MotoGP: Доктора с първа позиция на Мотеги

MotoGP: Доктора с първа позиция на Мотеги

76
0

Деветкратният световен шампион Валентино Роси (Movistar Yamaha MotoGP) ще стартира от първа позиция в утрешната Гран При на Япония на пистата Мотеги. Претендентът за титлата постигна време 1:43,954 в Q2 и оглави класирането. Това бе 64-а полпозишън в кариерата на Роси, който изравни рекорда на Марк Маркес и на съотборника си Хорхе Лоренсо. Те тримата са и на първа редица на Мотеги.
Втори след Роси е лидерът в класирането Марк Маркес (Repsol Honda Team). Той остана на 0,180 сек. от Доктора, като преди това спечели FP4 и изтръгна първото място в последната минута. Маркес трябваше да се откаже от бързата си обиколка, след твърде интензивно спиране, защото маршалите изваждаха падналия мотоциклет на Кал Кръчлоу (LCR Honda). Трети на първа редица, на 0,267 сек. остана шампиона Хорхе Лоренсо, който също има още теоретични шансове за титлата. Хорхе имаше късмет, защото по време на свободната тренировка направи хайсайд и падна много тежко. Той бе откаван в болница за преглед и за рентгенова снимка. Така тримата претенденти за короната окупираха първа редица.
Първи от втора редица е Андреа Довициозо (Ducati Team), който остана на 0,340 сек., а до него са Кръчлоу, и Алеиш Еспаргаро (Team Suzuki Ecstar), който направи много силна квалификация и е на 0,540 сек. от Роси. Съотборникът на Еспаргаро – Маверик Винялес е лидер на 3-а редица, като остана на 0,585 сек. До него са Хектор Барбера, който замести Андреа Яноне в Ducati и Пол Еспаргаро (Monster Yamaha Tech 3). Топ 10 оформи Данило Петручи (Octo Pramac Yakhnich)