Начало Moto News MotoGP: Джак Милър отива в Octo Pramac Racing през 2018 г.

MotoGP: Джак Милър отива в Octo Pramac Racing през 2018 г.

50
0

Италианският тим Octo Pramac Racing обяви, че австралиецът Джак Милър идва в отбора през 2018 г. и ще бъде партньор на Данило Петручи. За този трансфер се говореше от близо месец, но сега нещата вече са финализирани.

Договорът бе подписан вчера, преди Гран при на Австрия. Пилотът от Куинсленд ще кара за тима, но договорът е директно с производителя на мотоциклети Ducati.

Миналата година Мирър спечели първата си и засега единствена победа в Гран при на Холандия. Този сезон той често е в топ 10. За него това е трети сезон в MotoGP, но сега е готов за новото предизвикателство на борда на мотор, произведен в Борго Панигале.

Досега Милър караше Honda, като директно дойде от клас Moto3 в края на 2014 г., като първия сезон кара клиентска машина RCV1000 за отбора Marc VDS. Той остана с Honda през 2016 и 2017 г. и за него стоеше задачата да остане с Honda RC213V, с която справя трудно или да приеме офертата на боса на Pramac Франческо Гуидоти и да кара заводския GP17 за следващия сезон. Милър избра втория вариант.